Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Äggplock nummer 6!

Jag gör ett nytt försök med att skriva om gårdagens äggplock. Denna gången från datorn. :)

Klockan 9:45 gick vi till bilen. Kände att det var lika bra att vara ute i god tid. För man vet aldrig hur trafiken är. Så när vi kom fram var vi lite lite tidiga. Men det gjorde inte så mycket. Vi satt där och väntade en stund. Sen kom en sköterska och hämtade oss.

Jag fick Stesolid, Postafen och något annat mot illamående. Sen fick jag byta om till långskjorta och långstrumpor och krypa ner under täcket. Mannen min fick gå iväg och lämna sitt prov. De hade gjort om lite i båsen. Som en högtalare som spelade Lugna Favoriter vilket var väldigt rogivande samt lite bättre skydd för fönstren.

Läkaren kom in och sa hej och sköterskan försökte sätta en nål i min arm. Men lyckades inte så bra så en annan sköterska fick komma och sätta den i handen istället.

Sen efter ett toabesök så var vi redo. Det är bra att vara nykissad inför ett äggplock. Vi fick båda fina mössor på oss och mannen en rock och tofflor.

I själva operationsrummet så var det enbart kända ansikten. Det är så skönt. Man har träffat dem innan och alla är så trevliga. Jag fick hoppa upp i gynstolen. Läkaren började med att lägga bedövning runt livmodertappen. Det där är inte alls skönt. Sen fick jag lite goa mediciner i mig så jag slapp känna smärta. Sen kollade hon hur äggen såg ut. Det var inte konstigt att jag hade så ont för en av äggblåsorna var hela 3 cm. Livmoderslemhinnan var 15 mm vilket är tjockt och bra. Sen började hon plocka ägg. Det gjorde mer ont denna gången. Kanske för att jag hade så många ägg. Så det blev lite extra smärtstillande. Sköterskan var lugn och lyssnade på mig under hela tiden och frågade hur jag mådde. Läkaren var otroligt försiktig och lugn hon också. Det gjorde mest ont på högra äggstocken, den som känts av mest innan också. Det verkade som att någon äggblåsa låg lite bakom livmodern så det var nog därför det kändes mer.

Sen var det klart. Det går ganska fort. Man står ut. Jag ger mig inte. Alla ägg ska plockas. Det visade sig vara hela 16 ägg. Om alla var mogna visste man inte då. Utan det återstår att se när de ska befruktas.

Sen fick jag gå tillbaka till vårt bås på vingliga ben. Där fick jag vila en stund med värmedyna. Efter en stund kom sköterskan in med frukost. Supergoda frallor med ost och lite kaffe till det. Jag var så hungrig. Det blev ett sent äggplock denna dag så jag var extremt hungrig för jag var fastande från midnatt.

Läkaren kom in och berättade hur det hade gått. 16 ägg skulle nu befruktas och vi fick ett preliminärt återföringsdatum på fredag klockan 13:20. Då ska jag få tillbaka två embryon. Men skulle det vara så att fler än 8 stycken blir befruktade så kommer de att överväga långtidsodling. Något som våra embryon aldrig har klarat. Så det känns lite nervöst. Vi diskuterade även det här med ICSI. På RMC gjorde vi aldrig det för min mans prover ser alltid toppenbra ut. Men vi har haft något dåliga befruktningssvar någon gång så nu när vi går privat har de gjort först ICSI på hälften och sist på alla. Men läkaren tyckte vi skulle köra standard IVF på alla. För jag har faktiskt blivit gravid 2 av 3 gånger med det och 0 av 2 gånger med ICSI. Det är något stressande för äggen när man gör ICSI. För de läggs i någon vätska och sen befruktar man dem manuellt. Jag kan väl tycka att det är bra om ödet får bestämma lite i alla fall. Så nu kommer alla äggen att få ett visst antal spermier var så att de får befrukta äggen själva istället. Vi fick själva bestämma och vi kom fram till att detta nog var det bästa denna gång eftersom vi fick ut så många ägg. Hoppas att vi valde rätt.

Sen fick jag gå och kissa igen för att kolla så att det fungerade. Det är viktigt. Annars får man inte åka hem. Det gick så vi fick åka hem. Då var klockan 13. Jag fick med mig några Citodon hem för läkaren förklarade att man kan ha något mer ont efteråt om man har Endometrios. Så det var ju snällt.

Det var nog allt. Jag tror inte jag glömde något. Det känns lite som att man skriver samma sak om och om igen. Men kanske är här några nya läsare som inte vet hur ett äggplock fungerar. Samt att det är lite roligt att ha det nerskrivet för min egen skull.

Håll nu gärna en tumme eller två att många ägg har blivit befruktade!!!

IMG_4305

6 reaktioner på ”Äggplock nummer 6!

 1. Intressant att få följa med hur det går till för ja har verkligen ingen aning om hur IVF processen går till. och vem vet, en dag kanske jag behöver göra den och att få ta del av din resa betyder mycket. Jag får en vetskap om vad man egentligen gör i en sån här process. Önskar er all lycka till och håller tummarna för er :)

 2. Tack för att du delar med dig …
  Är i sprayfasen får besked på fredag om jag får börjar med sprutorna …
  Det är vårt första ifv och är 36 .. är ganska nervös och biverkningar gör de inte bättre

 3. Jag uppskattar genuint verkligen allt du delar med dig av på den här resan. Jag har inte varit i sitsen själv men som vetgirig medmänniska tycker jag det är oerhört fint att du delar med dig till oss som inte har lika stor kunskap i eller förståelse kring IVF. Ville bara passa på och gratulera i samma veva till att det gick så bra med antalet som tog sig också, hejar på att er att det kommer gå finemang på fredag!! <3

 4. Håller tummar och tår :)
  Spännande med återförande på fredag :)
  Vi gör troligen FET nästa helg :)
  Fy va jag blev ledsen idag när jag läste tråden på familjeliv :( tack så mycke för stöttningen!!
  Kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *