Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Är (nog) tillbaka!

Hej!

Det blev bara en liten snabbpaus.

Idag har vi varit på kliniken för min man var tvungen att ta om blodsmittproverna, de hade gått ut. När jag ringde i december sa sköterskan att det räckte att vi tog de den dagen som jag skulle komma in och göra ett ultraljud innan vi kör igång. Men nu när jag ringde så ville de ha svaret innan jag kommit för långt in i behandlingen. Alltså bör jag kanske vänta lite med att starta. Det känns ju inte alls bra att behöva avbryta. För min mans blod visar alltid spår av Hepatit C av någon konstig anledning den första gången. Så han får alltid ta om det. Då visar det inget längre. Det är så konstigt det där. Jag vet inte alls vad det är som gör det. Är det någon annan som råkat ut för detta? På sjukhuset säger de att det händer ibland. Beror det på vilken blodgrupp man har? Min man är negativ. Att han tar insulin? Jag vet inte.

Jag som var så peppad på att börja på tisdag. Men jag ska i alla fall dit nu på tisdag och träffa en läkare och göra ett VUL för att se om allt ser bra ut. Kanske jag får ta ett blodprov också för att se så jag är riktigt nedreglerad. Jag gjorde ett litet misstag. När jag pratade med endoläkaren så sa hon att det räckte att sluta med östrogenplåstren samma dag som jag började med Menopur. Men nu skulle jag tydligen sluta samma dag som jag tog sista Enantonsprutan. Ah! Så jag har tagit de 1 vecka för länge. Hoppas det inte stör något. Men vi får säkert vänta på provsvaren ändå.

Hur är det med er? Någon mer som har en behandling på gång så vi kan följas åt?

Tack för alla fina kommentarer!!! :)

Kram

7 reaktioner på ”Är (nog) tillbaka!

 1. Va trevligt att Du är tillbaka!! Har saknat dina inlägg =)
  Jag hoppas att Du har en fin slemhinna och får börja med Menopur imorgon onsdag.
  Troligen har jag/vi också en ny behandling på g inom kort.

  Kram Kram fr B

 2. Det är mycket positiv energi att läsa genom raderna på ditt inlägg, härligt! Vi har just påbörjat 3e IVFen, startade med Menopur igår. Så nu tycker jag att vi peppar och hjälper varandra framåt, 2016 är året med stort Å!!!
  Kram!

 3. Har oxå haft en paus ifrån bloggen.
  Håller tummarna för att ni ska kunna komma igång!
  Konstigt med din mans blodprover.. Min sambo har inte haft några problem och är oxå diabetiker och tar insulinsprutor. Kram

 4. Stort lycka till! Hoppas ni kan köra nästa vecka. Låter ju hur skumt som helst med falska positiva svar. Den här gången kanske det blir rätt på en gång :)

 5. Spännande! Vi gör vårt första IVF-försök nu. Sprutdag 2 med Menopur. Lång historia kort så sökte vi hjälp för 1 år sedan då min mens inte ordnat upp sig 1,5 år efter att jag slutat med p-piller. Det blev 6 månader med Pergotime utan resultat och nu första IVF. Korta protokollet. Känns både lite skrämmande och spännande. Håller tummarna för er!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *