Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Ärlig!

Jag försöker att vara ärlig och dela med mig hur en behandling mot Endometriossmärtor kan se ut. Men även här i bloggen blir jag anklagad för att vara en j-la knarkare. Det gör mig så ledsen. Jag trodde att ni förstod vilka smärtor jag tampas med. När jag t om skriver att jag har börjat trappa ut så känns det ännu värre. Jag behöver ert stöd och få råd, inte bli anklagad. Jag har valt själv att sluta med morfinet för det enda jag vill är att kunna göra en IVF i januari som leder till en graviditet. 

Jag trappar ner 5 mg varannan vecka. Så nu tar jag 5 mg på morgonen och 10 mg på kvällen vilket egentligen är väldigt låga doser. Helst när man har sådana här starka smärtor.

Idag mår jag tyvärr sämre igen. Det har inte varit en bra dag idag. Så jag ligger i sängen med TENS. Har bara varit iväg en runda hos psykologen. Där berättade jag om hur jag hade blivit bemött av vården. När jag berättade så kändes det så overkligt. Som om jag hittade på.

Hoppas jag mår bättre imorgon. Då är det dags för en ny spruta Enanton, som är en del av min behandling mot Endometrios.

5 reaktioner på ”Ärlig!

 1. Bry dig inte om taskiga kommentarer.du är stark och kommer klara detta.du vet ju varför du kämpar,du har ett mål.jag och många andra tror på dig!<3

 2. Jag har varken endometrios eller ”problem” med piller så jag kan inte säga att jag förstår dig och din situation, däremot kan jag förstå känslan av abstinens. Som tidigare kommentaren om tobak. Jag är beroende av cigaretter och jag vet hur det känns. Förstår att din resa är 1000 gånger värre. Jag hoppas och tror du går igenom detta helvete och kommer ut på andra sidan spm en bättre människa. DI har ett tydligt mål varför du vill sluta. Håll fast vid det så kommer din resa gå bra, du kommer säkert må jättedåligt längs vägen men håll fokus på målet hela tiden så grejar du det här.
  Ta hand om dig.
  Kram

 3. Först och främst är de skönt att höra att du äntligen fått tag på en som har kunnat hjälpa dig att få rätt på medicinerna! Kan inte förstå hur läkarna har tänkt!!
  Där i mot är det riktigt tråkigt att läsa hur du blir anklagad! Jag håller med den tidigare kommentaren att man ständigt blir förvånad över folk!
  Ingen borde få ha såna smärtor som du eller någon annan med endo har! Tråkigt att folk inte tar till sig hur jobbigt det faktiskt är! Tänker på dig och stötar dig! Många styrke kramar! <3

 4. Jag förstår inte hur människor fungerar, blir ständigt förvånad över bristen på empati och förståelse. De som inte har endometrios vet inte hur ont vi kan ha, smärtor som inte syns men som känns. Att bli beroende av smärtstillande är lika lätt som att bli beroende av tobak eller choklad. Försök att skita i såna människor för vi som stöttar dig finns här. Kram på dig gumman
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *