Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Att bloggpausa

Det är nyttigt att ta en paus från allt bloggande och framför allt läsande av andras bloggar. Även om det är ett stort stöd så kan det också vara enormt stressande. Helst när man själv har paus.

Jag har precis skummat igenom lite bloggar som jag följer och ser att många av er är gravida. Jag blir så otroligt glad för er skull. Ett stort grattis!!! ❤

Själv så mår jag lite bättre. Jag har fått en salva som heter Diltiazem som ska göra så att kramp i ringmuskeln i rumpan släpper. Något gör att det krampar där nämligen ibland. Så kanske är det krampen som gör att det gör ont i svanskotan. Men jag känner tydligt att det är tarmen som trycker emot något där inne när den är hård och full. Det har blivit bättre. Kanske för att jag tar Laxido ibland som gör avföringen mjuk. Jag funderar på om förändringen som syns på VUL är ett myom som tarmen trycker mot. Det kan göra väldigt ont.

Igår trappade jag ner ytterligare ett steg av Oxikodon. Så nu går jag på 5 + 5 mg/dygn. Jag vaknade och hade lite abstinens. Då får jag ta en Oxynorm. Även om jag får mer smärta. Jag får inte ha abstinens. Så idag fick jag ta en sådan. Jag blir så snurrig på dem. Inget kul alls.

På torsdag ska jag till Distriktsköterskan och få min Enantonspruta. Min läkare sa att det var viktigt att jag får hjälp med den. Men när jag läser lite om den så verkar den påminna om Menopur. Men det är en depotspruta. Ska de tas på ett speciellt sätt? Det ska bli såååå skönt att slippa Synarelan. Även om det har gått ganska bra. Jag mår inte bra. Men OK. Tror det är östrogenplåstren och Sertralin som gör att jag orkar med detta.

Jag testade att gå ned ett steg Sertralin också till 25 mg. I början kände jag att jag kunde tänka klarare. Men det i sig gjorde mig mer deprimerad och framför allt lite folkskygg. Så 50 mg är nog dosen för mig. Jag höjde igen och mår bättre.

Hoppas solen tittar fram snart. Vi ska på trädgårdsfest idag. Det ska bli trevligt. Vad ska ni hitta på?

Trevlig helg! ❤

9 reaktioner på ”Att bloggpausa

 1. Mo: Tack för din kommentar. Det är läkarens anvisningar jag följer. Med båda läkemedlen. Jag skulle inte få för mig att experimentera själv. Har alldeles för stor respekt mot läkemedel. :)

 2. Abstinens är normalt när man sätter ut ett preparat som patienten är beroende av. Hellre än att sätta in ett annat – beroendeframkallande – preparat, bör utstättningen ske långsammare. Patienten bör också förberedas på att abstinensen är obehaglig men inte farlig. I det långa loppet är det bättre att genomleva abstinensen istället för att bli beroende av ett annat preparat.

  När det gäller eventuella frågor kring din medicinering, skall du ställa den/dem till din läkare, inte googla eller be dina bloggläsare om svar.

  Du skall heller inte experimentera själv med att trappa ut medicin (Sertralin). Förlita dig på att din läkare gör vad som är bäst för dig. I alla händelser har läsarna av bloggen (inklusive mig själv) alldeles för lite kunskap om just din situation för att kunna ge råd.

 3. Min Smärtläkare har godkänt att dela så man ska ju alltid kolla med läkare först. Men för mig har det inte varit några problem att dela, eller snarare att fördelarna har vägt upp nackdelarna :)
  Kram

 4. Sara: Ingen fara. Jag har full förståelse för att Oxynormen är mer beroendeframkallande. Men det känns bra att göra så tycker jag. Nedtrappningen går bra än så länge. Får man verkligen dela depottabletter? Det står i bipacksedeln att man inte bör göra det då tabletten bryts ned snabbare och då varar kortare tid. Det kanske beror på vilket märke?

 5. Nu trillade en del av min kommentar bort.
  Så skriver igen.

  Jag försöker inte vara ”raljerade”, så hoppas att jag inte uppfattas som sådan. Försöker bara hjälpa ❤️
  Lycka till!
  Kram

 6. Hej igen.
  Ja, absolut finns oxynorm i olika styrkor men om jag fattade rätt så minskade du med oxycontin 5mg och istället tog en oxynorm 5mg. Oxynormen i sammanhanget är så mycket starkare och mycket större risk för beroende eftersom det är kortverkerkande (snabb kick in och snabbt ut). Men bra att en Smärtläkare har skrivit nedtrappningen

 7. Sara: Jag har fått ett schema som en smärtläkare har skrivit. Där står det att jag får ta extradoser vid abstinens. Oxynorm har olika styrkor. Jag har 5 mg. Men visst är de mer beroendeframkallande. Jag får även ta dessa vid smärtgenombrott. Jag får mest abstinens om jag glömmer att ta en dos. Tack för att du vill hjälpa till!!! :) ❤️

 8. Tillägg till min tidigare kommentar;
  Du kanske kan be din gynläkare kontakta en Smärtläkare så att hen kan hjälpa dig med en bra nedtrappning och ev tillägg för abstinenssymtom (ex Catspresan) så att det inte blir så att man trappar ner en opiat men lägger till en annan opiat som som har mycket högre risk för beroende. Mitt förra inlägg blev lite klumpigt skrivet och det kanske tolkas som din Gyn gör helt fel, vilket såklart inte är fallet, ville göra ett tillägg så att det inte uppfattas fel :)
  Kram ❤️

 9. Jag känner också att jag behöver paus ibland. Jag jobbar ju skriv i Endometriosföreningen och det går perioder då jag måste avskärma mig från det med. När man ser hur många som lider så är det svårt att se det positiva i sitt egna liv, då det blir ju en tuff spiral.

  Oxynorm är ju mycket starkare och mycket mer beroendeframkallande än vad oxycontin är eftersom det är snabbverkande. Att ta en oxynorm istället för oxycontin alltså en väldigt dålig ersättning, kanske be din nya Gyn att kolla med en Smärtläkare hur du ska göra? Det finns tabletter som minskar abstinensen som är bra. Sen går det även att köpa en delare på Apoteket och dela på 5mg så att det blir 2,5 mg. Den lilla Dosskillnaden brukar hjälpa så att man slipper abstinens. Det är ju de sista nedtrappningarna som är tuffast för kroppen eftersom den ska ställa in sig på att inte få något längre- kämpa på!

  Enanton är jättelätt att ta, den tas på precis samma sätt son menopur och tas alltså rakt ner i fettet. Är du osäker så ta hos ssk första gången och avgör sedan efter det om du vågar. Men tror absolut att du klarar det galant!
  Kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *