Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Att ta hand om sig

Jag har haft migrän i 3 dagar på rad. Har aldrig hänt förut. Det kan ha med hormoner att göra. Men sen kom jag på att i torsdags fick vi ju brevet om läkarbesöket och sen i fredags brevet om minneslunden. Sen jobbade jag hela helgen. Det är väl klart att kroppen säger ifrån. Jag mår ju jättedåligt. Jag är jätteledsen och vet inte riktigt hur jag ska hantera allt som har hänt. Tidigare levde man i någon sorts dröm och trodde att man hittat på allt. Nu har vi allt på papper, det har hänt, vi har varit där. Allt är nära och jag mår dåligt igen. Igår var vi iväg med jobb. Jag mådde jättedåligt och visste inte riktigt vad som skulle hända. Trodde att jag hade migränattack på gång med synbortfall och allt. Men det kom aldrig. Jag kände mig bara helt konstig. Lite avdomnad i huvudet och med stickningar i huden. Visste inte om jag skulle kräkas eller svimma. Då bestämde jag mig. Jag måste vara hemma ett tag. Det är ju allt som har hänt som gör att jag mår dåligt. Kanske en kombination med att jag har mens också. Bara det är ju hårt, att inte lyckas. Jag trodde jag var stark. Jag försökte vara stark. Men för vem då? Varför måste jag vara stark? Nej, nu ska jag vara hemma i 5 dagar och ta hand om mig själv. Sova ut, tänka, gråta, älta, äta gott och bara vara. Inga måsten. Så får det bli, och jag mår redan lite bättre.

Idag ringde jag kliniken och har fått alla datum inför nästa IVF. Jag kommer att börja med Synarela den 19 oktober. Eftersom vi ska iväg på en minisemester snart så bokade vi upp alla datum som vi kunde. Så spraystart blir den 6 november, typiskt att jag jobbar kväll första gången. Men det får gå. Nu kan jag ju det här. Sen blir det ett ultraljud för att titta på äggblåsorna den 13 november, det lyckades faktiskt vara på en ledig dag. Sen får vi se hur det går. Äggplock är satt till vecka 47. Jag hoppas att det blir på måndagen, eller kanske redan helgen innan. Så behöver jag inte vara ledig så mycket. Har bestämt mig för att ringa min handläggare på jobb och säga att jag behöver vara ledig. Måste hon veta exakt varför så kommer jag att berätta. Det gör ju inget. Det kommer gå bra det här. Känner mig faktiskt lite peppad. Men väldigt nervös.

Angående tatueringen så frågade jag sköterskan jag pratade med. Hon sa att om jag hade frågat en läkare så hade den inte tyckt att man ska tatuera sig så nära inpå. Pga smittorisker, även om de är små. Nu kommer jag att gå till en riktig studio där jag vet att de är noga med sådant. Hon tyckte inte att man ska tatuera sig under behandlingen så då får jag ordna en tid innan. Hoppas jag hinner. Men är det bara pga smittorisker borde det ju vara lugnt egentligen. Eller vad tror ni? Jag funderade ju på om det kunde påverka resultatet av äggen eftersom jag brukar få feber och att det är ett öppet sår. Bara man inte gör det när man börjar med sprutorna känner jag. Då slutar jag med allt. Ingen alkohol då heller alls. Under spraytiden kan man få leva lite som vanligt, annars blir man nog galen.

Nu ska jag äta frukost för att sen krypa ner i sängen igen. :)

5 reaktioner på ”Att ta hand om sig

  1. Hej!
    Jag tatuerade mig i somras emellan mina försök. Det var en seriös tatuerare och han sa att han inte tyckte det skulle gå minst 2-3 veckor emellan att man gör tauteringen tills att man gör en insättning. Mest för att kroppen behöver återhämtning till såret som blir och de tatuerar ju aldrig en gravid. Man är ju ”typ” gravid vid en insättning. Så jag prickade in och gjorde det 5 veckor innan insättning.

    Lycka till!

  2. Heej! Vår bebis är 19mm och hjärtat tickade på fint.. Puh!!! 26 har vi tid för kub .. Hoppas innerligt att vår bebis är frisk!!! Och jag önskar sååå att ni lyckas bli gravida snart!!! Ta hand om dig och tillåt dig gråta! Skulle så gärna vilj ge dig en kram:(( styrkekram till er!!!

  3. Man är väl inte mindre stark för att man mår dåligt i perioder i livet. Tycker du verkar otroligt stark. Kram och kämpa på.
    /Linda

  4. Jag tror du måste bestämma själv vilket som är viktigast just nu, tatueringen eller IVF? Jag tror inte smittorisken (vad menar hon då, typ hepatit???) är stor här i Sverige hos en seriös tatuerare. Däremot kan du ju få en hudinfektion eller liknande. Om du ska göra fjärilen i färger så kan det vara bra att veta att många är allergisk mot den röda färgen! Jag har två olika kompisar som tatuerar sig hos olika tatuerare och där de reagerar på röd färg. En av dom fick även en svårbehandlad hudinfektion, det är ju som sagt ett öppet sår och en vanlig hudbakterie på fel ställe kan ställa till stora problem! Nu låter jag som en gammal gnäll kärring men jag älskar tatueringar :) Tänkte bara att ju mer du vet desto bättre innan du bestämmer dig. I annat fall finns ju all tid i världen för tatuering senare. Ta hand om dig i veckan! Kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *