Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Bikinifynd (16+1)

Jag gjorde ett bikinifynd igår. Eftersom Bonprix inte hade någon hemma i min storlek så hamnade jag på Halens sida. Det visade sig att de hade lite större storlekar. Jag tog den största kupan för att vara säker. F. Den borde väl ändå passa. Tänk om den är för stor. Ha ha. Det återstår att se.
20120530-191408.jpg

Sen har jag fortsatt att läsa i boken jag fick av barnmorskan. Har precis läst om förlossningen. Läskigt! Men många funderingar dök upp. Jag har sagt innan att jag vill ha all tänkbar smärtlindring men är det så bra egentligen? Kan inte riktigt föreställa mig smärtan mer än den extrema mensvärk jag brukar ha. Svårt! Sambon tycker jag oftast gnäller över lite ont och tyckte mycket smärtlindring skulle vara bra för mig. Men jag menar på att det är ju skillnad på smärta av rädsla och något som för något gott med sig, en bebis. Sen är jag rädd att för mycket smärtstillande försvårar och förlänger förlossningen. För smärtan gör väl så att man får kraft. Hm. Det bästa är väl att känna efter och ta det efter hand. Hur har ni gjort som fött tidigare? Tycker det är intressant. :)

9 reaktioner på ”Bikinifynd (16+1)

 1. En annan sak som jag inte hört så många prata om men som ”alla” håller med om när jag tar upp det; är att undersökningarna är inte direkt sköna. Egentligen tror jag att jag skulle klara av värkarna utan smärtlindring (det har ju kvinnor gjort i alla tider så det borde ju vi med ;)) men undersökningarna var faaaan helvetet själv. Men när jag hade epiduralen fick de pilla på som de ville där nere 😉 skönt! Det ska kontrolleras hur öppen man är, och så satte de en skalpelektrod som lossnade flera gånger och jag höll på dö flera gånger om. Sen sa mamma att det var så skönt när krystvärkarna kom men jag tyckte det var det värsta. Så man är verkligen olika :)

 2. Tack för era historier och funderingar. Läste en artikel om att man ska försöka skratta sig igenom förlossningen så går den lättare. Det var också bättre att tänka JA istället för NEJ. :) Ja, vi får väl se. 😉

 3. Min förlossningsberättelse finns på mammasnart.blogspot.com under kategori Förlossning om nån är intresserad :) Lycka till allihop

 4. Förlossningen är det bästa jag varit med om utan tvekan, jag har hört andra säga det men aldrig förstått det. Jag ville inte ha epidural för jag hört att det tar längre tid och ökar risken för instrumentriella avslut typ sugklocka pga värksvaghet. Men när jag jobbat extra på bb har alla barnmorskor sagt samma sak; det var förr. Då bedövade man så mamman inte ens kunde vara uppe och gå, nu är tekniken förfinad. Jag andades tre andetag i lustgasen för att inte bli illamående, vilket många blir, och det räckte länge. Sedan hade jag i 9 mån tänkt glada tankar typ möt smärtan istället för att försöka bli av med den (spänna sig och grimasera gör det värre) och varje värk för mig närmare mitt barn osv. Min barnmorska rådde mig dock att ta epidural och det var himmelriket! Jag var uppe och gick i två timmar och kände ingen smärta alls och bebisen trängde ner. Dock tar de bort epiduralrn på slutet så då gör det ont igen :) körde lustgas på slutet. Förutom epiduralen går man oftast även värkstimulerande och det var lite jobbigt för värkarna kom så tätt så jag hann knappt andas på slutet, men innan dess kändes det ju inte med epiduralen! Jag trodde oxå att värkar skulle kännas som svår mensvärk men det var inte alls lika. Dessutom är man ju helt smärtfri mellan värkarna. Förlossningen är definitivt något att se framemot och jag blir ledsen över att tänka att så många är rädd för det, hoppas ni får hjälp att komma över det!

 5. Jag är livrädd för förlossningen.. tur att den är rätt långt fram så man kan förbereda sig lite.. jag dör typ när jag har mensvärk och tänkt tusen gånger att om det känns värre än det så kommer jag aldrig klara av o föda barn. 😉

 6. Förlossningen var det häftigaste jag gjort! Tänk vad våra kroppar kan! Lita på din kropp, den vet på något märkligt sätt vad den ska göra.

  Var inte rädd för smärtlindring. Precis som du skriver kan smärtlindring göra att du samlar kraft och orkar hela vägen. Jag tog EDA och det var fantastiskt. Tog bort smärtan. Den tog otroligt bra på mig. Däremot kastade jag lustgasen åt helsike för den hjälpte inte mig ett dugg.

  Alla förlossningar är olika och alla har olika upplevelser, men lita på din kropp och personalen. Du kommer vara redo när det väl händer:)

  Längtar tills jag för göra det igen:)

 7. Värkarna gjorde ont men det jobbigaste var att dem kom så tätt, det gjorde det ännu ondare. Jag provade lustgas men det var inget för mig (hatar andas in saker) sedan beslutade jag mig för epidural och smärtan släppte av HELT! jag kunde koncentrera mig på en sak och det är FÖDA! och det gick galant :) Jag sprack lite men det gjorde ju inte ont under bedövning. Var ju ett helsike efter förlossning då alla smärtor uppkom efter varandra. Kan säga att förlossning är piece of cake jämfört med EFTERÅT!
  Önskar någon uppmärksammade mer tiden efter förlossning……jag fick UVI flera gånger (aldrig haft innan)! och andra besvär!!

 8. Hoppas den passar! Annars får du väl proppa i några st amningsinlägg 😉
  Jag tycker också det är svårt att förutse hur mycket smärtlindring man kommer vilja ha.
  Vill prova lustgas. I övrigt avvaktar jag nog med besluten tills jag är där och vet hur ont det gör. Känns inte lockande att förlossningen drar ut på tiden, men samtidigt måste man ju kunna uthärda smärtan. Svårt!

  Kram

 9. Jag har varit orolig inför förlossningen sen innan jag blev gravid så jag vill bara att det ska gå så smärtfritt som möjligt.. Helst ska det ju inte ta allt för lång tid heller, men jag vill inte att det ska gå för fort för jag vill inte ta skada av att kroppen inte hinner med. Sen vill jag att dom gör ALLT som går för avslappning! hehe…
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *