Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

BM & läkarbesök!

Hej!

Idag mår jag lite bättre i huvudet. Har varit på Apoteket och köpt järntillskott nu. Det fick bli brus för jag har så svårt för att svälja tabletter. Har redan ett gäng som ska ner dagligen.

Igår träffade vi först vår barnmorska. Hon var lite sen så vi fick sitta och vänta i ca en halvtimme. Kändes lite stressigt sen eftersom vi skulle träffa läkaren också. Men det gick bra. Vi hann boka in en tid för RUL, den 26 maj. Hon kollade mitt HB (blodvärde) som hade gått ner från 135 till 123 på 2 veckor. Så antagligen är det därför jag får ont i huvudet.  Jag känner även av hjärtklappning ibland. Det kan kanske bero på det också. Hon rekommenderade Niferex, men jag får så ont i magen av dem. Så väntar lite med det. Vi fick även en tid veckan innan RUL till barnmorskan för att följa upp lite och göra oss mindre nervösa. Då ska vi få lyssna på hjärtat. Spännande!

Sen var det dags för läkarbesöket. Han var väldigt sen så vi satt och väntade en hel timme. Det var riktigt drygt. Helst eftersom jag var så nervös också. Dessutom började jag bli rejält hungrig. Jag blir alltid så trött när jag blir hungrig så jag sitter och gäspar hela tiden. Han väntade på en patient som var sen. Det kändes lite konstigt att vi skulle behöva sitta och vänta på henne. Men sen var det äntligen vår tur.

Det var en annan läkare idag. Han var lite äldre. Jag fick berätta lite om blödningarna och att det gör ont i ryggslutet. Han var ganska påläst märkte jag och kände till vår historia. Det kändes ju bra. Han valde att göra ett vaginalt ultraljud för då kan man se livmodertappen bättre. Den såg stängd och fin ut. Bebisen rörde på sig och hjärtat tickade på fint. Puh! Här kände jag mig lite skakig. Sen kikade han på äggstockarna som fortfarande var något stora efter IVF-behandlingen. Jag blev ju överstimulerad. Han kikade in och kollade livmodertappen. Då såg han att livmoderslemhinna hade växt något utanför och att det var därför som jag blöder lätt. Det kan göra det ibland. Det är inget farligt alls men kan göra att man blöder vid t ex samlag eller vid avföring. Så då kände jag mig mycket lugnare. Allt såg bra ut och bebisen verkade må bra.

Sen pratade vi lite om mina bäckensmärtor. Han menade på att foglossning får man inte förrän runt vecka 28. Men varken jag eller barnmorskan höll med, men det sa vi inte. Det kan visst vara foglossning så här tidigt. Jag vet ju från en tidigare graviditet. Han trodde mer att det var min endometrios som bråkade nu när livmodern höll på att växa uppåt. Att det är sammanväxningar som gör ont. Det kanske kan vara det också. Men jag är ju ganska nyopererad för det så jag är lite skeptisk. Men det har kanske kommit tillbaka. För ett tag hade jag inte så ont. Jag fick i alla fall en sjukskrivning i två månader till. Sen får vi se hur jag mår. Är det bara endometriosen så sa han att det kunde bli bättre sen när livmodern har flyttat sig klart. Det kan man ju alltid hoppas på. Men jag är lite skeptisk. Vi får se helt enkelt. En dag i taget.

Efteråt kände jag mig helt uppstressad och började få ont i huvudet eftersom jag var hungrig. Jag hade nog spänt mig väldigt mycket. Inte så konstigt ju. Så vi köpte pizza och åt när vi kom hem och sen gick jag och la mig. Snark!!! Hi hi!

10 reaktioner på ”BM & läkarbesök!

 1. Sara: Tack!!! ❤️ Vad tråkigt att höra att ni också råkat ut för MA. Det är tungt. Ta en dag i taget och känn efter. Kramar

 2. Vad glad jag blir av att läsa att det går så bra för dig!
  Har tittat in på din blogg förut men blivit en aning skrämd av vissa saker. Nu känner jag att jag kan relatera mer till det du skriver både då även jag har endometrios och vi nyligen efter vårat första IVF råkat ut för ett MA. Det är så pass färskt att vi inte beslutat hur vi ska göra, låta kroppen sköta det själv eller behandla. Både skrapning och tabletter skrämmer livet ur mig!
  Din blogg ger mig i alla fall hopp och att man inte ska ge upp! Det är ljuset i en väldigt mörk tunnel just nu.
  Önskar all lycka med graviditet och att ni tillslut får hålla i er efterlängtade bebis!

 3. Grattis Libra!!! Så härlig läsning, blir alldeles pirrig, det ÄR er tur nu! Kram från fellow IVF-are!

 4. Äsh tror med på foglossning. Är själv i v 16 o har kännt av min sen flera veckor tillbaka. Hade samma när jag var gravid med dottern, började mkt tidigt och blev tyvärr värre senare i graviditeten.

 5. Hej,
  Grattis till den välmående bebisen, härlig läsning! Vill tipsa dig om att köpa järntillskott på hälsokost istället för på apoteket. Mycket skonsammare varianter på hälsokost och innehåller som regel mer järn, knäppt nog. Flytande tas upp snabbast av kroppen. Jag är inte utbildad men har precis hoppat runt i järndjungeln och lärt mig en hel del 😉
  Lycka till, kram

 6. Härligt att allt gick bra! Jag har oxå lite ont och tänker att det kanske är endometriosen som spökar! Lycka till! Kram

 7. Härligt!
  Jag tycker järnsaft tex blutsaft är bra. Man kan ta ganska mkt och jag får inte ont i magen av den. Har också svårt med tabletter :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *