Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Dagen för domen

Jag har precis varit på kliniken och lämnat blod. Tyvärr så var sköterskan som tog blodprovet bara inhyrd från sjukhuset så han kunde inte svara på varför jag blöder. Klockan 13 ska jag ringa. Behöver jag säga att jag är nervös???

Det kommer en del blod idag också. Tyckte det slutade igår när jag tog Crinone. Men nu är det tillbaka igen. Det är rött och rinner. Det är så tunt. Men igår kändes det lite mer som en mens. Jag tycker det kommer lite klumpar men det kan vara koagulerat blod och inte slemhinnan. Svårt att säga. Inga stora klumpar på pappret i alla fall. Jag blöder en del i toalettstolen men mindre i bindan. Behöver egentligen inte byta binda något så mycket är det inte där. Men vattnet i toalettstolen blir helt rött. Usch!

På väg med bussen till kliniken kände jag mig väldigt illamående fortfarande. Känner bara av det när jag är ute. Hemma känner jag mig mest jättetrött och hängig. Det känns ju positivt. Men den här blödningen känns väldigt negativ.

Jag tycker fortfarande det sticker och molar på vänster sida. Måste säga att jag är livrädd för ett utomkveds för det kan bete sig precis så här. Stegrande plus och mörkröda blödningar med värk på en sida. Enligt gynakuten är det alldeles för tidigt att känna men jag vet inte det. Vi IVFare är mer känsliga och kan våra kroppar bättre än andra. Har Hcg ökat idag så måste jag få göra ett VUL. Vet inte om man kan se något i vecka 4+5 som jag ska vara i då. Enligt gynakuten så ser man något tidigast i vecka 5+0. Så nästa vecka då.

Nu är det en låååång och dryyyyg väntan tills klockan blir 13 och jag ska ringa.

Jag beställde fler såna där tester från Testlagret igår. 20 stycken för 100:-. Billigt. Jag vet att många inte tycker om dessa men jag tycker man kan tyda stegringar och sänkningar bra med dem. Hoppas posten är tidig idag. Antagligen inte, som vanligt.

Håll tummarna för ett fint Hcg-värde.

20130424-084832.jpg

19 reaktioner på ”Dagen för domen

 1. ooh, sitter här och håller tummarna och uppdaterar sidan för nyheter.
  Hoppas hoppas hcg värdet är kanon!!

 2. Åh vad jag hoppas att det har stegrat fint.
  Tycker absolut du kan be om ett VUL. Man borde kunna se så att graviditeten sitter på rätt ställe.
  Lycka till!
  Kramar <3

 3. Samira: Tack!!!

  Nej jag tar blodprov för att kolla så Hcg ligger bra. Hur mycket blödde du?

  Vi har inte haft sex. Jag har redan sagt till sambon att jag inte vågar det. Stackarn. 😉
  Kram

 4. Tar de verkligen progesterontest? Har inget minne av att de gjorde det på mig. Kanske är olika? Jag tror att olika kliniker gör på olika sätt.

  Jag gjorde ett vul i vecka 5+ nånting. Där syntes inget förutom en tom fostersäck har jag för mig. Blödde oxå en hel del i början (fram till vecka 18 tror jag det var).
  Du vet att ni inte ska ha sex va? Sex ökar missfallsrisken – även om de inte vill gå ut med det. De som har upprepade missfall får till sig att avstå från sex…så det måste ligga nåt i det.

  Jag håller tummarna för dej.
  Kram

 5. Sen vill jag inte offentligagöra vilken stad jag går i på bloggen så jag tar bort det inlägget!!!

 6. Emily: Angående antal vaggisar man tar så beror det nog på hur mycket progesteron man själv producerar i vanliga fall.

  Ultraljud görs i vecka 8 på vår klinik. Men då måste först Hcg-värdena se bra ut. Det gjorde inte mina. :-/
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *