Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

De nya reglerna

Många av er vet nog redan att den 27 mars blev det lika villkor för behandlingar runt om i hela landet. Ni kan läsa om Skåne här: http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Skanes-universitetssjukhus/Organisation-A-O/Reproduktionsmedicinskt-centrum/Nyheter/Nyheter-arkiv/Nya-riktlinjer-for-assisterad-befruktning/

För många är säkert detta positivt. Men jag har mött par där det har blivit negativt för istället. Det känns inte helt genomtänkt.

För de som går i Malmö på RMC har det tidigare varit så att man fått 6 poäng där 2 går åt för IVF och 1 för FET. Idag får man 3 IVF samt alla FET gratis. Man har tidigare inte behövt göra av med poäng om behandlingen inte lett till ET. Men idag räknas tydligen det som 1 försök.

Ett par har t ex förbrukat sina poäng vid tidigare behandlingar men har kvar ett embryo i frysen. De måste betala för detta. För avtalet gäller från när de startade behandlingarna.

Ett annat par har gjort 3 IVF med de gamla reglerna men aldrig fått någon återföring pga att embryon inte har klarat sig. Nu får de inga fler försök eftersom de nya reglerna gäller.

Sedan har jag kommit i kontakt med några från andra kliniker där de nya reglerna inte heller verkar fungera korrekt.

Är det fler som har blivit negativt påverkade av de nya reglerna? Skriv gärna och berätta.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *