Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Denna veckan!

Denna veckan har jag ganska fullt upp. Förutom idag. Idag är det slappdag vilket passar perfekt i detta vädret. 

Tisdag: Då ska vi göra både ultraljud och flödesmätning på Specialistmödravården. Det längtar jag efter. Ska bli kul att se hur mycket bebisen har växt sen sist. Då vägde han 1200 g. Undrar även lite hur han ligger just nu. Känner en fot tydligt ibland. 

Onsdag: Åter ett besök på Specialistmödravården. Fast denna gång hos läkare. Lär antagligen få göra ett CTG först också. Ska ta upp lite saker som Sertralin och förlossning om vi hinner. Tror inte vi får fler planerade besök sen.

Torsdag: Tredje dagen på Kvinnokliniken. Bör kanske flytta dit? Nej! Ska träffa kuratorn igen. Det var ett tag sen sist.

Fredag: Eventuellt kommer en fin vän på besök. Jag ska få en massa bebisgrejer av henne. Så snällt! Hon har också kämpat länge med att skaffa barn och lyckades till slut med ÄD utomlands. Hennes lille prins börjar bli stor nu även om han föddes alldeles för tidigt. Det ska bli så kul att träffa dem. 

Till helgen vet jag inte alls vad som händer. Vi ska äntligen få spjälsängen så den kommer det väl att pysslas med en del. Så kul!!! 

Annars mår jag ok. Förutom någon extrem magknip som kommer och går. Kanske bebisen sparkar mot tarmarna? Det gör så ont ibland att det svartnar för ögonen. Usch! Jag har något skumt med andningen också. Jag kippar typ efter andan ibland. Även i sömnen. Kan det vara bebisen som sparkar mot lungorna? Det känns lite läskigt. Är lite andfådd igen också. Skulle blåsa upp min sittring och höll på att svimma. 

Nu ska vi vila lite!

2 reaktioner på ”Denna veckan!

 1. Anonym: Vad har jag nu drabbats av? Skriver bara om lite gravbesvär. Eller det får man inte? Tror inte man får gå på spec MVC efter förlossningen??? Vad kan de hjälpa till med? Jag är glad att jag har min endoläkare och sjukgymnast iaf. Jag försöker också tänka att allt löser sig. Men det är väl klart man oroar sig för saker som är nya. Allt löser sig!!! Jag är lycklig iaf. :)

 2. Alltså – finns det någonting som du INTE drabbats av? Och som du själv försökt ställa någon (konstig) diagnos på? Det ”bråkar” än här och än där.

  Om jag vore du, skulle jag KRÄVA en megaläkarundersökning innan förlossningen. Om inte du är en riskgraviditet, så finns det inga sådana. Dessutom borde du stå under specialistmödravården åtminstone ett halvår efter förlossning.

  Jag har fått två barn. När förlossningen är över, är man ointressant för BVC. De har sina rutiner för att följa upp. Ett hembesök (ett skämt!) och så skall man upp i gynstolen efter några veckor och visa att man kan knipa. Tack och hej.

  Ingen har frågat efter hur jag mått psykiskt. Amning – amma på så löser det sig. Och ammar du inte, blir barnet allergiskt. Varsågod – en pump. Det stimulerar mjölkproduktionen.

  Hur upplevde du förlossningen? Ingen har ställt frågan.

  Jag var frisk som en fiskinnan och genom två graviditeter. Du har en kamp framför dig, skulle jag gissa.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *