Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Deppig dag!

Idag har det varit en sådan där dag då jag har känt mig deppig. Kanske det beror på att jag ökade Östrogendosen igen. Jag tar plåster som jag byter varje måndag och torsdag eftersom jag får hemska biverkningar av Synarelan. Idag är jag på dag 62. Helt galet att jag har orkat så länge. Jag får nog tacka mina små plåster för det. Annars hade jag aldrig stått ut.

Men jag börjar bli så rädd för att vi inte ska kunna göra ett försök i juni. Det är det enda jag vill. Jag orkar inte vänta längre. Men jag bör ju inte göra ett försök när jag fortfarande har ont.

Jag har inte fått någon kallelse till varken titthål eller koloskopi ännu. Kanske jag borde ringa och höra hur det går. Om det blir innan sommaren. Det borde det väl bli när läkaren skrev akut. Eller? Jag vet inte var jag ska göra koloskopin ännu. Har en telefontid med läkaren på VC på måndag. Men känner inte alls för att prata med henne pga bemötandet jag har fått där. Men jag behöver fråga lite saker. Som t ex om de fått brevet från min terapeut. Samt var jag ska göra koloskopin. Får se om jag behåller tiden eller avbokar den.

Idag pratade jag med min arbetsgivare. Hon tyckte det var bra att jag blivit sjukskriven en längre tid. För tydligen mår min brukare dåligt över att jag kommer och går. Det gjorde mig så ledsen. Så för allas bästa så bör jag vara sjukskriven tills jag blir frisk. När blir jag det tro?

Snart är det helg. Vad ska ni hitta på? Vi ska kolla på Eurovision och dricka färgglada drinkar. Det ska bli kul! :)

3 reaktioner på ”Deppig dag!

 1. Det är jäkligt jobbigt att vänta. Jag väntade i över 1 år mellan ivf 1 & 2 och just pga av anledningen att min kropp aldrig skulle ha klarar ett ivf.. En ivf där kroppen redan är slut är ju inte jättebra utgångspunkt men finns det inget val så ska ni ju såklart köra på. Sen går det ju att göra så att ni plockar ut ägg men lägger dem direkt i frysen (fertilitetsbevarnde åtgärder). Då kan ni ju i lugn och ro göra operation, behandlingar, utredningar och sen sätta in ett embryo när din kropp mår lite bättre. Kram ❤️

 2. Får verkligen hoppas ni gör ett försök nu i juni. Ibland har man ju inte all tid i världen till detta heller. Nu vet jag inte hur gammal du är och jag menar inte att stressa dig heller. Var själv vara med om att det blev mycket svårare med andra barnet då jag var 38.
  Hoppas du blir smärtfri och kan köra som planerat. Om det inte blir bättre efter så lång nedreglering kanske det inte är endometrios ändå? Kan ju vara svåra hemorojder eller cysta som du är inne på.
  Finns det ingen möjlighet att få göra en magnetröntgen snabbt. Där ser man ju allt extremt tydligt! Jag tjatade mig till det en gång och fick en återbudstid efter några dagar. Jobbigt att ta kampen men det är ju värt det för snabbt besked
  Lycka till!

 3. Det är som du skriver att igentligen kanske du inte borde göra något försök nu när du har så ont och mår så dåligt.Du har inte mått bra på väldigt länge men samtidigt den där hemska väntan och besvikelsen,den ständiga sorgen..det är tufft för dig,ännu tuffare blir det när kroppen inte är i ballans.hoppas det ordnar sig,att du snart får må bra.Njut av helgen!
  Kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *