Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Dessa blödningar!

I lördags kom det blod igen. Jag gick på toa och tänkte inte så mycket på det, kollar ner i toalettstolen så är det helt rött. Det droppade tunt rött blod. Jag som bara kissade. Efteråt fick jag väldigt ont i ryggslutet men blödningen slutade igen. Jag hoppas verkligen bara det är livmodertappen eller kanske en polyp. Jag mailade min BM igen så får se vad hon säger. Orkar inte sätta mig på gynakuten. Men om hon tycker det så åker vi dit imorgon. Vi kan ju inte oroa oss fram tills nästa ultraljud. Det blir säkert inte förrän om 5 veckor.

Vad kan det annars vara? Moderkakan sitter i bakvägg och antagligen inte så långt ner. Jag är livrädd för att Fragmin kan påverka på något sätt eftersom jag slutat med det. Någon som vet hur länge det påverkar blodet? Missfall i vecka 14 är väl inte så vanligt? 

Jag får extremt ont i ryggslutet när jag är ute och går. Så borde kanske inte göra det. 

På onsdag ska vi träffa BM i alla fall och prata lite.

8 reaktioner på ”Dessa blödningar!

 1. Jag blödde ca 1 gång i veckan fram till v25 med min trea efter att ha fått två missfall innan så var jag livrädd att det skulle bli mitt tredje men idag är hon snart tre år. Håller tummar och tår för att det går bra för dig denna gång det är verkligen din tur nu ❤️

 2. Fragmin sönderdelas ganska snabbt i kroppen, så det påverkar bara något dygn. Om man t ex ska opereras brukar man sluta med fragmin 24 h innan, det räcker. Trombyl däremot påverkar ganska länge (~vecka/veckor gradvis avtagande), men är inte lika ”starkt” till att börja med.

 3. Å va jobbigt :(
  Jag hade velat ha ett ultraljud och kollat,inte bra att gå runt och vara orolig.
  Hoppas och tror att dom har förståelse för dej ❤️

 4. Antoine: Tack för tipset! Min MVC är privat och de gör ultraljud där. Ska försöka tjata till mig ett där. :) Kram

 5. Hej Libra!

  Jag har ju också blödigt i den här graviditeten (ligger bara några dagar före dig och gick in i v 15 i fredags). För att slippa åka in till akuten och sitta där och vänta så har vi en privat gynekolog vi kan ringa för UL. Hos henne får vi tid efter 1-2 dagar. Men det är kanske inte så lätt på alla platser i landet. Vi bor i Stockholmsområdet och det finns många privata läkare som gärna tjänar pengar på extra UL 😉 Det har hjälpt oss oerhört mycket. KRAM på dig!

 6. Man kan ha små blödningar under graviditeten. Det behöver inte betyda något alls! Men åk inte och kolla så du slipper vara orolig. Allt är bra med bebisen.
  Kram

 7. Hejsan,

  Det är säkert ingen fara med bebisen men när man blöder i en graviditet så tycker jag att det ska kollas upp. Jag blödde två ggr när jag väntade min tvåa och det var så onödigt att vara orolig i fyra veckor bara för att vänta på ett ultraljud. För den oron är verkligen bottenlös när man inte vet hur ens lilla bebis i magen mår.

  Så. Känner du dig orolig så åk in. Det kommer kännas så skönt efteråt.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *