Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Doktorn

I natt har jag inte heller sovit bra pga magproblemen. Jag ringde vårdcentralen och fick en tid. Där fick jag träffa en ny läkare som jag tyckte var bra. Hon lyssnade på mina problem. Hon tyckte inte att symptomen lät som klassiska magsårsproblem. Men skulle heller inte uteslutas helt. Jag kräks ju inte. Det lutar nog mot spänd tarm i alla fall. För magsår gör inte ont på det sättet. Kanske jag har 2 olika problem. Som spänd tarm pga IBS samt magkatarr. Hon tyckte att jag skulle låta bli Omeprazol då de oftast kan ge värre symptom om de inte behövs sen när man slutar med dem. Istället ska jag ta Pepcid mot magsyran och Imogaze mot gaser 3 ggr om dagen för att se om det spända släpper. Jag fick lämna blodprov och inga infektioner eller inflammationer hittades.

Jag får testa detta och återkomma den 4 november då jag har en riktig tid. Detta var bara en akuttid. Hon tyckte nog att det skulle vara bra att göra en gastroskopi igen för att se så där inte är en inflammation. Ska stå på mig om det!!!

Värken i kroppen hittade hon ingen orsak till. Möjligen kan det vara för att jag sover dåligt. Eller så kan det vara mitt psykiska mående som gör det. Hon trodde inte att jag hade brist på något eftersom jag äter både Apoteket Kvinna, B12 och ibland järn. Mitt HB låg på 139 idag. Normalt. Men 10 under förra gången jag var där för 2 1/2 vecka sen. Kan det gå upp och ner så snabbt? Andfåddheten hade inget med lungorna att göra. Jag behöver nog bara röra på mig och släppa negativa tankar.

Kanske jag kommer må bättre nu när jag vet att det nog inte är något farligt. Jag avvaktar. Jag är kanske bara så rädd för att misslyckas igen så kroppen säger nej.

Igår tog jag första Progynonen. 3 tabletter varje kväll. Känner inget speciellt än så länge i alla fall. Det kommer nog att gå bra det här.

5 reaktioner på ”Doktorn

  1. Kropp och psyke hänger tight ihop och med all denna stress runtom dig så är det inte konstigt kroppen säger ifrån! Håller tummarna för att det ”bara” är psykosomatiskt och inte någon större kroppslig sjukdom som kommer ställa till det för dig. För nu är det ju snart dags, så spännande för er Libra :)) Tänker på dig dagligen och ser framemot dina uppdateringar!

  2. S: Vad tråkigt! Jag åt antibiotika i 8 dagar. Vet fortfarande inte om det var det. Hoppas det går över snabbt!

  3. Inget är fel på din kropp. Du är bara hypokondriker. Är hemma från jobbet för att du mår lite illa. Eller har lite ont någonstans. Och vill bli sjukskriven för att du ev kanske skulle kunna vara gravid? Var glad att du har ditt jobb kvar.

  4. hej! Jag tänkte höra med dig, hur många dagar var du tvungen å äta medicinerna för inflammation i livmodertappen? för visst var de de du hade fått? Var till läkaren i dag för jag har fått en blödning direkt efter mensen, som beter sig som mens än gång till.. Han kunde inte se vart i från jag blödde, men misstänkte att jag har fått inflammation i livmodertappen :( å jag får fan panik, för vi skulle göra ett FET nästa vecka, men nu går ju inte de.

  5. 139 i HB är helt perfekt! Hb hos kvinnor ska ligga mellan 117-153. Det kan också svänga väldigt snabbt när kvinnan haft eller har mens.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *