Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Drömmar

Vad har ni för drömmar? Jag förutom att bli med barn och få bli föräldrar. Jag och min man har stora drömmar om pengar. Ja det har väl alla. Men tänk vad man skulle kunna göra om man hade några miljoner över. Vilket roligare liv man kunde leva. Livet som ofrivilligt barnlös hade kunnat bli lite lite mer värt att leva om man säger så.

Vi försöker spela på Lotto varje lördag. För spelar man inte så vinner man inget. Men någon direkt tur har vi inte haft. Någon enstaka gång har vi vunnit 20-30.-. Sen har vi det där med Trisslotter. Det köper vi också en del. För man vet ju aldrig. Nu låter det som att vi är värsta storspelarna men det är vi då inte. Max 2-3 rader på Lotton per vecka. Alltså runt 20-30:- i veckan. Det är ju inte så farligt.

Det är så lätt att spela idag när internet finns. Vilket också kan vara väldigt farligt. Jag förstår att det är lätt att bli beroende. Men vi som spelar med småslantar behöver kanske inte oroa oss. Jag hittade en ny hemsida som man kan spela via, Lotto Land heter den. Spännande!

Vad skulle ni göra om ni vann mycket pengar? Tänk att vinna den där Drömvinsten. På sådär sjukt-många-miljoner-så-att-man-aldrig-mer-behöver-tänka-på-pengar-summan. Tänk vad lätt det skulle kunna vara då att adoptera. Eller lättare. För med pengar kommer man fram fortare här i livet. Det har man ju märkt. Tänk så många IVFer man skulle kunna göra utan att behöva tänka på plånboken. Bara kroppen skulle styra hur mycket man skulle orka. Man skulle kunna anställa någon för att göra större utredningar så man lyckas. Ha en privatläkare i hemmet kanske.

En annan dröm är resor. Resor får en att må mycket bättre. Vi reser en del även idag. Men tänk att bara kunna åka precis när man vill och vart man vill. Vilken dröm. Även om jag gillar att ha ett fast boende. Jag är nog för gammal för att flänga runt från stad till stad. Eller det är kanske bara IVFen som tröttat ut mig. Kanske jag blir piggare och får mer glad energi när vi väl lyckas bli föräldrar. Så vi kan åka på många roliga resor med vårt barn. Det hoppas jag.

Det första vi nog skulle göra om vi vann lite pengar är att köpa oss ett boende. Tänk att slippa betala för det. Det är ju ändå den största kostnaden vi har i månaden. Det behöver inte vara något alls fancy hus. Bara ett hus man trivs med och mår bra i. Som man kanske skulle kunna renovera på det sättet som man själv vill ha det på. Det hade varit jättekul. Slippa ta lån. Slippa behöva vända på slantarna för att ha råd att bo i hus. För i vår stad är det tyvärr dyrt. Vi kan nämligen inte tänka oss att flytta utanför stan. Nej usch! Vi är stadsmänniskor. Med en smula förkärlek till havet. Men man kan bo i stan vid havet. Det skulle vara en dröm. Vi är heller inte direkt så bra på att renovera. Så vi vill gärna ha ett hus som man kan flytta in i direkt. Då behöver man ca 3 miljoner. Det är pengar vi inte har. Dessutom ska man ha en kontantinsats. Den har vi inte heller. Skulle vi börja spara till den så skulle vi inte kunna resa när vi vill. Vi skulle inte heller kunna köpa det där huset förrän vi är typ, gamla. Hur kul är det?

Vad skulle ni gjort om ni vann pengar? :)

2 reaktioner på ”Drömmar

  1. Jag skulle mest av allt vilja vinna så mycket att jag aldrig mer behöver jobba… visst, jag gillar mitt jobb helt okej, men det vore coolt att kunna välja själv! Ta ledigt när man vill, jobba under perioder när man känner för det och sen skippa… jag skulle alltså väldigt gärna få hem några mille så jag kan dra på semester eller köpa ett nytt hus eller gå lite längre på notan när jag går ut på restaurang… men jag kan aldrig bestämma mig för exakt vad jag skulle göra med pengarna, vart jag skulle resa eller om jag skulle flytta eller så, så du har säkert rätt, man blir nog rätt tokig.

  2. Jag drömmer också om pengar ibland. Fast inte sådär mycket pengar så att man inte behöver bry sig, då tror jag att jag skulle bli lite knäpp. Det är ändå något visst med att ”jobba ihop sina pengar” tycker jag. Det har jag känt nu särskilt under tiden jag varit sjukskriven..

    Det första jag tänkte på var typ det enda som inte går att köpas för pengar; att bli frisk, det slår liksom allt med hästlängder. I relation till att bli frisk behöver jag inget annat, vi har så att vi klarar oss. Men som du säger, ett hus utan lån vore guld och resor likaså :) Maldiverna, Safari i Afrikas länder, snorkling i fantastiska vatten, Australien (där kan man aldrig vara för många ggr), amazonas och Antarktis vore coolt :)

    Hoppas på tur för er!
    Kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *