Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Drömmar inför 2016

Hej!

Nu är det inte många dagar kvar av 2015. Det känns ganska skönt tycker jag. Det blir alltid lite som en nystart när ett nytt år börjar. Nya förhoppningar och förväntningar. Som vanligt ska jag försöka ha i nyårslöfte att äta mer nyttigt. Nu när jag har varit sjuk så har jag ätit otroligt dåligt. Jag har inte brytt mig. Men om vi nu ska lyckas bli med barn så måste jag tänka efter lite. Jag ska minska på gluten och socker för det första. Det mår nog min mage bättre av. Sen ska jag försöka minska på mjölkprodukter. Det är nog inget bra det där. Det finns så många alternativ. Alternativ som jag redan använder mig av.

Vad har jag för drömmar då? Ja ni vet ju vad min högsta önskan i hela världen är. Att få bli mamma till ett levande barn. Det känns väldigt viktigt för mig. Jag vet inte om vi kommer att göra fler IVF om inte detta försöket lyckas. Jag vet inte om min kropp orkar med det. Så då får vi gå över till adoption. Men hur ska vi ha råd med det? Det är väldigt dyrt och påfrestande kan jag tänka mig.

Vi försöker leva snålt och veckohandla. Men sparpengarna är slut eftersom jag är sjukskriven. Det är tufft. Därför spelar vi ibland på lotto etc. Inga stora summor. Men spelar man aldrig så vinner man aldrig. Eller hur? Tänk att få äran att vinna de där högsta lottovinsterna i Sverige. Då hade nog livet sett lite annorlunda ut. Man hade inte känt sig så stressad över barnlängtan. Man hade kunnat göra fler IVF utan att behöva tänka. Man hade kunnat starta upp adoptionsprocesser direkt. Ja, jag skriver i plural, för det hade man haft råd med. Det där med pengar styr så otroligt mycket i våra liv.

Vad har ni för mål för det nya året?

3 reaktioner på ”Drömmar inför 2016

 1. Jag vet precis hur du menar om hur livet skulle se annorlunda ut med mer pengar i plånboken. Vi sitter nog i ganska liknande båtar du och jag. Samma kamp med motstridiga kroppar (även om det är på olika sätt), sjukskrivning och sparkapital som försvinner. Det stressar mig något alldeles kopiöst! Vi ska ju adoptera nu oavsett och det måste helt enkelt lösa sig på något sätt- med stora lån eller någon magisk hjälp från ovan. Det får lov och gå helt enkelt- trots att våra förutsättningar att fixa kostnaden hade varit tusen gånger bättre om jag föddes på Odenplan i en 190kvm takvåning och hade en egen 2 miljonerslägenhet vid 18 års ålder och en Jaguar parkerad utanför fönstret. Pengar gör inte allt lättare, men när man lever i en verklighet där några hundra tusen kan avgöra om man får bli förälder eller inte- då skulle pengar förenkla precis allt med den situationen. Det är synd att adoption är en sån klassfråga och att det ska ge en sån stress. 100 000 skulle jag se som en rimlig kostnad. Men att kostnaden är 2,5- 5 gånger så hög är rent av bisarr eftersom det enbart är 40 000 som staten kan hjälpa till med i efterhand. Att adoption ska vara en sån klassfråga är långt ifrån rättvist eller logiskt enligt min mening.

  Jag hoppas att både ni och vi får ett bättre 2016 än det gångna året. Med barn eller åtminstone några steg närmre barn. Om ni beslutar er för adoption så fixar det sig på något sätt. Det måste det göra. Jag tycker att det är skönt att du närmar dig tanken, för jag tror att din kropp är på bristningsgränsen- precis som min var. Jag ångrar inte att vi gav upp med behandlingar. Snarare tvärtom!! Jag mår illa av tanken. Det är ett gott tecken tror jag- att hjärtat ligger hos adoption nu.

  Stor kram Libra ❤️

 2. Tur att man får drömma..själv drömmer jag om syskon till A..
  Vad gäller adoption är det ju som sagt mycket med det,tror att ni har god koll på det..
  Har tänkt något kring att bli fosterfamilj?många barn som behöver en trygg famn,ett tryggt hem..
  Vill också passa på att önska er ett gott nytt år!kram

 3. Tänkte bara lite på det där med adoption, visst har din man diabetes? Diabetes räknas som en av dem sjukdomar som ytterst få länder godkänner pga av att det i dem länderna anses som högst livshotande sjukdom plus att man inte förväntas leva lika länge. Om ni inte redan har gjort det så ring till olika adoptionshandläggare och be om råd, det är ju jobbigt att hoppas på ett språr som kanske inte är möjligt pga av din sjukdom och hans sjukdom (eftersom ni båda är sjuka så är det svårt att hävda att den ena orkar om den andra är sjuk). Då är det ju bättre att veta och att sikta på fler ivf;er isf :) men ni kanske redan har checkat av det och fått okej så då är det bara att ignorera mitt råd :)
  Gott nytt år!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *