Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Eksem

Jag har skrivit tidigare om att jag får små kliande eksem på fingrarna av någonting. Först trodde jag att det var av parfym i tvålar och lotion. Men det verkar det inte vara. Någon föreslog Parabener. Kanske. Men det finns i någon handkräm som jag tål också. 

Man tror att man får bra grejer när man handlar på Apoteket. Men några av deras produkter ger mig också eksem. 

Eksemen kliar något enormt och det bränner i huden. Endast kortison hjälper. Efter ett tag torkar de ut och blir sprickor i huden som istället gör ont. Även om jag inte tar kortison.

Någon som har tips på vad man kan göra? Tydligen har jag råkat använda någon ny salva. Kanske fotsalvan. För jag upptäckte någon kliande prick även på foten. 

Jag ska nog börja handla hudprodukter som är naturliga. Min favoritbutik är Lush. Vilken butik är er favorit?

  

12 reaktioner på ”Eksem

 1. jag har många sådana utslag men mestadels på fötterna dom kliar som satan och kortison hjälper inte på mig, tror inte det är soleksem eftersom jag inte har mina fötter i solen. det kan vara stress relaterat eftersom jag är väldigt stressad av mig. men jag tror ändå inte att det är det. folk har sagt till mig att det är skabb men jag vet att det inte är det eftersom jag haft det innan, och skabb smittar väldigt fort men detta smittar ej.

 2. E: Man har nog lyckats tvätta bort det skyddade lagret. Jag tvättar händerna hela tiden. Har lite tix med det. Inte så bra kanske.
  Vet inte om handsprit gör det hela värre också. Använder en del på jobb. :-/

 3. Jag får också sådana på fingrarna när jag haft dem i vatten för mycket. Diskar alltid med handskar, det hjälper!

 4. Har exakt lika dana, det är tydligen stressrelaterat. Senaste ovan på fötterna. Jag smörjer sällan ovansidan av mina fötter och använder endast ekologiska hudvårdsprodukter så allergi utesluter jag.
  Tycker det känns som en mini-mini-herpes och det kan man tydligen få på kroppen.

 5. Jasmine: Precis så ja. Tror inte det är stress eller ångest för mig. Tror mer på att det är något ämne jag inte tål.

 6. Kokosolja för återfuktning. Jag fick kliande och svidande utslag på läpparna och runt munnen av kortisonnässpray och efter att ha testat många olika sorters krämer visade det sig att kokosolja var det som hjälpte.

 7. Exakt såna utslag har jag också. Det kommer och går under hela året. Först blir det som små vätskefyllda blåsor sen så spricker dom och blir som torrsprickor. Jag får det oftast när jag är stressad eller har ångest.

 8. Jag brukar handla på jordklok.se. Känns mycket enklare att googla och få det svart på vitt vad saker är och innehåller för nåt.

 9. E: Kanske någon sollotion du inte tål? Jag får det när som. Men märker att det är vissa krämer eller tvålar som gör det. Kan inte använda tvål ute. Kan ju vara det med. Att man tvättar sig oftare på uteställen under sommaren. :-/

 10. Så där får jag ju oxå ibland på fingrarna. Och faktiskt just nu. Men då jag bara får det på sommaren har jag tagit det som soleksem.. el solplidor typ
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *