Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

En fråga!

I vårt kollektivavtal så står det att vi personliga assistenter inte får vara påverkade av varken alkohol eller droger på jobbet. Jag tar ju Oxikodon dagligen mot bäckensmärtor och det är narkotikaklassat och jag blir påverkad.

Tycker ni det är lämpligt för mig att jobba på denna medicin? Min läkare på vårdcentralen förstår inte riktigt varför jag inte känner mig bekväm med att jobba påverkad av Oxikodon. För när hon träffar mig så uppträder jag inte påverkad. Men det är ju en helt annan sak att uppträda påverkad eller att vara påverkad. För jag blir påverkad av denna medicin. Jag känner mig berusad, yrslig, illamående, kan inte fatta beslut, står inte ut med höga ljud etc etc. Jag skulle frågat henne om HON får jobba som läkare om hon varit påverkad av morfin. Eller tagit 2 starköl på lunchen. Antagligen inte.

Vad anser ni? Hur gör ni som tar starka smärtstillande?

Jag skickade ett mail till min arbetsgivare. För dem får avgöra om de tycker att det är OK eller inte. För jag vill inte få sparken eller riskera min brukares liv.

En reaktion på ”En fråga!

  1. I fass står det att:
    Du är själv ansvarig för att bedöma om du är i kondition att framföra motorfordon eller utföra arbete som kräver skärpt vaksamhet.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *