Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Endometrios

Jag börjar det nya året med att fråga mer om endometrios. Jag har mens nu och det känns åter igen som att jag blöder åt fel håll. Det smärtar utmed vänster sida. Jag har även en blödning från ändtarmen. Kan jag ha fått endo på ändtarmen? Det gör ont efter toalettbesök. På den där punkten på skinkan samt runt svanskotan. Någon som har besvär med detta? Är det något man bör göra något åt? Vilken behandling får ni och hur fungerar det? Min läkare vill inte gärna skicka en remiss för titthål eftersom det kan fördröja våra IVF-försök. Men om jag har mycket besvär så kanske man ska överväga det ändå?

Nästa vecka ska jag på kontroll på kliniken för att kolla upp vad det är som jag har i livmodern. Läkaren såg något som inte funnits där tidigare. Det kan vara endo eller myom. Jag känner av något. Kanske det behövs opereras bort. Jag är trött på återkommande bäcken och bensmärtor. Vad får ni för smärtstillande mot era besvär? Jag behöver tips eftersom jag inte tål Diklofenak och Ibuprofen. Något snällare mot magen. Citodon? Spasmofen?

Hoppas ni alla har en bra början på det nya året. Mitt nyårslöfte är att försöka vara gladare. Göra roliga saker. Vi har bokat vår bröllopsresa. Den ser jag väldigt mycket fram emot.

9 reaktioner på ”Endometrios

 1. Jakten: Vad jobbigt att de inte hittade något fel. Man tycker ju ändå att det borde vara något eftersom det gör ont. Men det kanske bara är alla IVF som spökar.

  Jobbigt med sprickor. Det gjorde verkligen jätteont men känns bättre nu. Har du testat Diltiazem? Det tog bort kramperna lite. Tar också Xyloproct.

 2. Hoppas ju såklart att det inte är endo, och jag har det inte själv så jag kan inte förklara hur det känns. Men det faktum att jag opererades för att kolla om mina symptom (som ofta varit på pricken som endo) var ärrvävnad tyder ju ändå på att mina symptom till en viss del i alla fall kan jämföras. (Säger till viss del- för jag vet vilken helvetes sjukdom det är och vill inte förminska det på något sätt.)
  Hur som helst har jag nästan alltid kraftiga ben, bäcken och ryggsmärtor långt innan och under mensen och den gör fruktansvärt ont. (Osv). Precis som för dig. Citodon citodon citodon. Men min op visade normalt resultat så tydligen kan man ha sånna problem ändå.

  By the way, jag spricker superofta vid analöppningen eller i slidan. Det gör så ont och kan ju ta veckor att läka.
  Tänker på dig och hoppas det blir bättre.
  Kram

 3. Jag får jätte ont när man ska göra tvåan. Ibland kan jag inte göra den på ett par dagar för det gör så jävla ont att göra 2an. Jo. Jag har precis börjat med min gonal f. Har inte riktigt någon att prata med och jag undrar om jag skulle kunna få fråga dig om saker. Är lite nervös och orolig. Skulle betyda jätte mkt. Malin

 4. Hej! Ja du kan endomentrios på flera olika inre organ. Det är därför man inte kan utesluta endomentrios med ett vul. Dock är kunskapen inom svensk dålig inom det här området. Jag tog bort endomentrioscystor innan jag lyckades bli gravid. Du får gärna maila mig pm du har frågor. Kramar Mia

 5. Hej! Jag har endometrios. Tagit synarela sedan i juni. Men tyvärr har synarelan biverkningar. Men mot endometriossmärtorna är det ingenting. Innan synarelan, så tog jag citodon eller Ipren. En bra vetekudde använde jag också. Den lindrade ryggont och lite magvärk.
  Av endometriosen fick jag både cystor och sammanväxningar.
  Den 22 januari ska jag börja med sprutorna gonal f. Äggplocket är beräknat att bli i vecka 6. Det är med längtan, spänning och nervositet ivf-karusellen börjar för mig och min sambo. Väntat i 14 månader, så äntligen är det på gång.

 6. vi har också bokat en resa till slutet av året. vi åkte inte i år för att kunna betala ivf. men nu har vi bokat för att ha nåt att se fram emot oavsett hur det går :). hur har ni gått tillväga för att dom ska kunna se om det är nåt annat fel? eftersom jag aldrig har varit gravid börjar jag nu bli lite orolig om det kan finnas nåt synligt fel..

 7. Det är jag igen som föreslog hysteroskopin. Bra att de vill göra ett titthål, att de utreder ordentligt även om de innebär att IVF försöken skjuts upp. Det kan vara något som gör att ni inte lyckas, så jag tycker det är bra att de vänder och vrider på alla stenar.

 8. Innan vi började med ivfen så blödde jag både som vanligt och när jag bajsade. Det hade jag haft i många år innan dom till slut kom framtill via ultraljud att jag hade endometrios. Hade då 2 cystor på äggstockarna som var fyllda av gammalt blod och vid varje men hade jag jätte ont, fick göra titthål för att ta bort dom samt att dom såg att livmodern är ihopa växt med ändtarmen som är förklaringen till att jag blöder även där vid mens. Jag tycker att om det finns kvar på ultraljudet det läkaren såg att du får remiss till titthål för att ta bort sammanväxning och cystan för att göra det bästa inför ivfen samt nedreglering så inte det hinner växa tillbaka, så gjorde dom på mig. Zoladex tog jag efter operationen 1 gång i månaden.

  Så skoj att ni har bröllopsresan att se framemot och få komma iväg bara du & mannen.
  God fortsättning!
  Kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *