Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Energi!

Helt plötsligt har jag fått en massa energi och vill göra saker. Kanske det är den sänkta dosen Sertralin som gör det. Har känt mig glad i två dagar nu och vill pyssla och ha mig. 

Imorgon ska jag till kuratorn. Har haft lite semesterpaus. Efteråt ska jag ner på stan och träffa Votivi Filii för en fika. Vi har skrivit till varandra i något år nu men aldrig träffats då vi varit på olika plan i livet. Men nu ska det äntligen bli av. Ska bli kul!!!

På onsdag är det dags för ultraljud och läkarbesök på Specialistmödravården. Det ser jag fram emot. Måste skriva ner lite frågor. Hoppas vi får en bra läkare. Vet inte alls om vi kommer att få gå dit fler gånger.

Resten av veckan vet jag inte riktigt vad som händer. Försöker fixa lite fikadejter. Jag kom på att bussar går ju överallt i stan och det får bli det sättet jag får förflytta mig med de närmsta månaderna. Funderar på att köpa ett månadskort. Det kan det kanske vara värt för att komma ut lite. Jag behöver det!!!

Har börjat fundera lite på kurser att gå. Kvinnokliniken har en Vänta barn-föreläsning som vi tänkte gå på. Tyvärr får man ingen rundvandring längre. Sen sista månaden får man gå någon via sin MVC. Funderar på om man kan få gå den lite tidigare då jag är rädd för att bebis kommer att komma tidigare. Sista månaden känns lite sent. Det ska finnas en amningsföreläsning också som lät intressant. Har ni gått en profylaxkurs? Tyckte det var väldigt dyrt. Har man nytta av den? Kom gärna med tips!!!

Lillebrors byrå börjar bli full! :)

7 reaktioner på ”Energi!

  1. Jag har gått gravidyoga, också med friskvårdsbidraget & gillade det, mycket avslappning & rörelser för att mjuka upp men ändå inte detaljer i förlossningen om du ville ”slippa” det. Dessutom gravidföreläsning 6h på vårt valda sjukhus samt att sambon och jag gick profylax och tycker att det var bra för oss, men det är nog individuellt. Får se vad vi tycker efteråt/när det är dags, 16 dagar till bf…

  2. Caroline: Jag känner lite så också. Vill inte veta för mycket för då kanske upplevelsen blir fel. Eller något… Hi hi! Kram

  3. Hej!

    Skönt med all energi! Vi har valt att inte gå profylaxkursen. Dels kostar den mycket, men jag vet inte om jag vill vara så förberedd heller på vad som komma skall. Min sambos chef och hans fru gick profylaxkursen och för dem gav det ingenting – men det är nog väldigt personligt. För oss räcker det med föräldrakurs (och tvillingkurs).

    Kram

  4. Jag gick på vattengympa för gravida och det var helt underbart, vatten avlastar så skönt. De som hade foglossning fick tips på hur det skulle göra övningarna eller inte göra så att alla kunde vara med fullt ut. Varje tillfälle hade fokus på andning och avslappning och så följde vi förlossningsförloppet. Kommer inte exakt ihåg men det var ett tillfälle som fokuserade på latensfasen, en på öppningsfasen osv. Kostade också en hel del men jag var väldigt glad att jag hade gympan. Går också att använd friskvårdsbidraget för. Kan vara värt att kolla upp :-)

  5. E: Profylaxen kostar ja. Såg det. Men är sjukskriven så vet inte om jag kan. Men kan höra med mannens jobb. :) Föreläsningarna är gratis!!!

  6. Kostar kurserna något? Vi är anmälda till profylax. Den kursen går det att använda friskvårdsbidrag till. Vi gjorde det så mannens jobb betalde kursen :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *