Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Ensam

Idag vaknade jag och hade ont igen. Jag hade ställt klockan på 8 för att vara vaken ifall läkaren från IVF-kliniken skulle ringa. Jag var så trött.

När klockan var 9:30 så ringde jag. Sköterskan ursäktade att läkaren hade haft fullt upp. Men hon kunde ändå inte hjälpa mig med sjukskrivning eller medicin. Då blev jag lite sur. För det visste de väl redan igår då. Där hade jag gått och väntat på ett samtal och inte kontaktat någon annan om hjälp. Så jag säger det som läkaren på KK sagt. Att den som behandlar mig får hjälpa mig. Det har t om min andra läkare på IVF-kliniken sagt. Vet ni vad sköterskan säger då? Ja då får vi väl avbryta din behandling då så vi slipper vara ansvariga för dig!!!

Jag blev helt chockad. Kände hur tårarna brände. Jag sa bara att OK, då får jag väl gå till gynakuten då och la på.

Efteråt mådde jag så fruktansvärt dåligt och kände mig så fruktansvärt illa behandlad. Jag grät och grät så jag knappt fick någon luft. Visste inte vad jag skulle ta mig till. Fick värsta tankarna om att jag inte orkade leva längre. För ingen bryr sig och tar mina smärtor på allvar. Jag skickade ett SMS till min man som var på jobb. Han kom hem och körde mig till gynakuten.

Väl på gynakuten fick vi prata med en trevlig sköterska. Jag berättade att jag hade så ont och kände mig övergiven. Hon kunde se att jag låg under bevakning på Endometrioscentrum och att en kallelse borde komma inom 2 månader. Det kändes bra. För det visste jag inte om. Men tyvärr fick jag inte träffa någon läkare. För jag hade redan blivit undersökt och de hade inte sett något akut. Men jag behövde både smärtstillande och en sjukskrivning. Då sa hon att de inte har hand om sjukskrivningar egentligen. Utan det får min läkare på vårdcentralen hjälpa mig med så länge. Men skulle det vara så att hon vägrar så ska jag ringa imorgon igen och få hjälp på KK. Jag blir så trött på det här. Hur ska man orka ringa runt när man mår så här dåligt? Varför kunde jag inte få hjälp direkt? Både jag och min man blev förvirrade. Jag kände mig så uppgiven så jag orkade inte bråka. Men jag fick i alla fall ett recept på smärtstillande. Läkaren som jag träffade på gynakuten förra veckan hade glömt att skicka min sjukskrivning och skulle göra det idag. Så jag har en sjukskrivning t om igår. Men ingen idag.

Just nu står jag utan läkare, utan hjälp. T om sköterskan tyckte att systemet var uruselt. Men jag förstår ju att det inte är hennes fel. Därför ville jag inte bråka med henne.

Så imorgon måste jag ringa vårdcentralen klockan 8 och hoppas på att min läkare är där. Annars vet jag inte vad jag ska göra. Jag känner mig helt slut både fysiskt och psykiskt.

Jag orkar inte mer!!!

För er som är intresserade av att komma i kontakt med Endometrioscentrum i Malmö så håller de på att starta upp det igen. För tillfället måste man gå via en läkare som skriver en remiss. Men i framtiden ska man kunna skicka en egenremiss dit. Äntligen!!!

12 reaktioner på ”Ensam

 1. Usch, det där borde verkligen anmälas eller tas upp med sköterskans chef (om du nu hade orkat), för så beter man sig verkligen inte när man arbetar inom vården och är till för att hjälpa folk. Usch vad arg jag blir och samtidigt så ledsen över hur du känner. Normala känslor och reaktioner tycker jag även om det är mörkt att känna så. Hoppas verkligen det närmar sig en lösning snart <3

 2. Har inte läst din blogg på någon vecka. Men vad ledsen jag blir för din skull. Ingen ska behöva känna känslan inte orka leva längre. Det får inte vara så när man söker hjälp inom vården. Efter allt som du varit med om. Jag läste längre upp att en annan läkare tillslut sjukskrev dig så att du får lite paus i två veckor. Jag hoppas verkligen att du får må bättre under den tiden… Stora stora styrkekramar!

 3. Nä fy för dessa bemötanden!!
  Känner så väl igen mig i dina känslor där.
  Från när jag väntade på att landstinget skulle ta in mig för spolning, när man skulle ringa varje gång mensen kom.. Minns att den kom på en fredag EM och då kunde man inte ringa, fick ringa på måndagen och då blev hon bitter över att jag ringde så sent och sa att ”nej de blir inget det är för sent nu” jag uttryckte något om att väntan var så jobbig.. ”Ja du kan få vänta sex månader till vet du, du får väl söka privat om det är så himla jobbigt” men en ton som tydligt visade att hon inte menade det på ett vänligt sätt. Då bröt jag bara ihop, liksom du att man knappt fick luft. Slängde på luren och ringde aldrig mer dit.

  Det känns som att de som jobbar med sånt behöver ha varit i samma situation som en själv för att förstå hur känsligt allt är. Sjukvården säger jag bara! Så matt på den. Hoppas allt känns aningen lättare snart <3
  Kramar

 4. Ett sånt otroligt dåligt bemötande från sköterskan på din klinik! Sådär beter man sig för fan inte om man nu valt att jobba inom vården. Verkligen fel person på fel plats.
  Men. Jag vill inte låta oförskämd nu, jag menar det inte så, men jag kan också förstå varför alla bollar dig vidare. Ivf-kliniken har hand om ivf. Akuten ska inte ha hand om sjukskrivningar och recept, den är till för akuta ärenden. Även om du mår skitdåligt nu har man inte sett något akut (dvs ett akut sjukdomstillstånd) hos dig och då är det inte akuten du ska söka till. Det du behöver är en fast gynekolog som är ansvarig för dig. Det är konstigt att ivf-läkaren dragit igång behandling när de sedan inte tänker fullfölja.
  Så antingen väntar du på remiss till endocentrum eller så tar du kontakt med en privat gynekolog och går till denne. Vårdcentralen bör kunna hjälpa till med sjukskrivning så länge.

 5. Men guuud :( alltså dessa läkare o sköterskor,
  Stackars dej! Hoppas verkligen att din läkare på vårdcentralen finns på plats och kan ge dej vettig hjälp. Kram

 6. Åh vad ledsen jag blir av att läsa hur du blev bemött! Så oproffsigt och egentligen borde du ta upp det med någon ansvarig på kliniken men förstår om du inte orkar. Stor kram!

 7. Vilken hemsk kommentar! Inte alls ok. Helt sjukt att det ska ta sån tid för dig att få riktig hjälp. Förstår att det känns otroligt motigt men ge inte upp! Hjälpen kommer! Du SKA få den! Stor kram

 8. Fy vilket vidrigt bemötande du gång på gång utsätts för. Man tycker ju att det borde vara tillräckligt med att må dåligt över att vara ofrivilligt barnlös. Men istället ska man behöva strida för precis allting i denna situationen. Kramar

 9. Fy vilket bemötande du fått överallt!!!! Det är inte okej alltså! Jag har alltid fått bra bemötande och sjukskrivning när jag behövt det av min ivf klinik! Hoppas att du snart får en bättre läkar kontakt! Kram på dig

 10. Fyfan va ledsen jag blir när jag läser det här. Katastrof att sjukvården inte tar våra smärtor på allvar, och att dom kan så himla lite om endometrios.

  Det är som man brukar säga. Man måste vara tillräckligt frisk för att va sjuk. Hur ska man ha orken att ringa och åka runt på olika ställen och ligga på för att få hjälp när man mår så jäkla dåligt. Nä fy va arg jag blir på sjukvården.

  Jag hoppas dina smärtor blir bättre snart och att du får komma i kontakt med ett bra team! Kram

 11. Jag lider verkligen med dig och hoppas det lättar snart. Tycker du ska ligga på endometrioscentrum ändå, det kan ju gå fortare då
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *