Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Falskt alarm

Jag mådde så konstigt och orkade inte med att ha ont så tog en Panodil. Värken försvann direkt. Skönt. Den där timmen från att det gjorde jätteont tills de kom och hämtade bonussonen var nog den längsta. Nästan i alla fall. Jag vågade inte gå på toaletten för jag kände att något rann och jag var livrädd för att det skulle vara rött. Så ont gjorde det. Jag fick för mig att det där bruna tidigare var rester av mitt lilla embryo Irja. Men jag vet inte. Då borde jag väl blöda mer. Färskt blod.

Kan det vara så att man är mer känslig andra graviditeten? Jag läste det någonstans. Är det fler som har så kraftig växtvärk så ni blir rädda att något är fel? Jag försöker verkligen att inte oroa mig i onödan. Så länge det inte kommer rött blod så borde det vara lugnt. Kanske.

När jag sen gick på toaletten så var det rinniga bara Crinonen. Som dessutom var vit med ytterst lite brunt. Puh! Falskt alarm. Nu känns det helt ok. Men molar till och från. Det som gjorde mig mest rädd var att värken höll i sig. Den ville inte släppa. Som mensvärk. Växtvärken kommer och går mer.

Jag ska ta ett test antingen imorgon eller på söndag igen. Har tyvärr bara ett test kvar från Testlagret som jag har använt innan. Men denna gång är det en kassett. Vill ju kunna jämföra styrkan på strecket. Tänk om det blir blank. Kan det bli det bara så där? Tänk om det blir starkare. Vilken lycka. Då kan jag nog slappna av mer.

Tack för alla fina kommentarer. Håll gärna era tummar för ett starkare test.

Nu måste jag gå och äta IGEN. Är konstant hungrig och DET måste ju vara något bra tecken. 😀

 

3 reaktioner på ”Falskt alarm

  1. Du måste släppa allt lite och njuta av + i stället skulle det hända något kan du inte förhindra det ändå. Jag gjorde ivf och + på ruvdag 12 forsade blod och klumpar hade jätte ont men på vårt ultraljud tickade hjärtat fint heter genombrotts flödning och beror på vaggisarna du tar. Slappna av och njut du kan inte förhindra något irja har valt att stanna nu ok. Nästan alla bloggar jag följer har alla blödigt massor. Jag har en ivf bebis i famnen som fyller 3 månader. Så jag vet att det inte är något farligt slappna av förra gången plussade du inte eller hur? Njut nu så kommer hen att stanna lovar dig

  2. Först och främst GRATTIS till plusset! När jag var gravid med min dotter hade jag också jätteont i början, och det satt i nästan hela tiden, men var som starkast på kvällen. Jag har inte haft något missfall, men tycker att jag läst att den starka smärtan kommer MED blodet, så ifall du haft ont några dagar utan blod, tycker jag inte att det låter som ett missfall. Jag håller alla tummar jag har för dig och Irja!

  3. Jag har genomgått två ivf-behandlingar och vi den första blev jag gravid och hade mild mensvärk till och från innan jag sen fick missfall i vecka 4+6. När själva missfallet pågick gjorde det fruktansvärt ont men innan jag började blöda var det inte så farligt. Detta andra försök så lyckades vi bli gravida igen men redan från vecka 4 började jag få ont i livmodern och det blev allt kraftigare under veckan som följde tills jag till sist stod dubbelvikt och grät av smärta. Var övertygad om att det var ännu ett missfall men efter att varit på akuten och kollat så visade det sig att inget var fel. Jag var sjukskriven i nästan tre veckor och hade superont under hela den perioden innan det släppte. Nu är jag i vecka 13 och allt ser bra ut så jag tror att det kan vara så att man kan ha mer ont vid en andra graviditet. Jag håller tummarna för att irja hänger kvar och det tror jag verkligen att hon gör!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *