Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

För tidigt (4+6)

Idag var vi på VUL. Vi fick den enda läkaren som vi inte haft. Så nu har vi gått igenom alla. Hon var ganska bra hon med. Pratade mycket och förklarade direkt att det nog var för tidigt att se.

Jag får hoppa upp i gynstolen. Hon kikar med ultraljudsstaven. Slemhinnan var fortfarande tjock och fin. Livmodern såg tom ut men det är för att det är för tidigt att se ännu. Jag var ganska inställd på detta. Tänk, lilla Irja är ju faktiskt bara ca 1 mm liten. Känns ju omöjligt att se. Hon tittade lite snabbt runt omkring men där var nog inget avvikande. Det enda hon kunde säga var att det är för tidigt att se. Så jag får komma tillbaka den 3 maj. Om en vecka. Låter bra. Hon sa också att alla slemhinnor är så sköra just nu så det är svårt att säga var det kommer ifrån. Hon tyckte det såg lite slemmigt ut vilket tyder på att det bara är en slemhinna. Känns ju tryggt.

Efteråt fick vi diskutera med en sköterska. Hon tyckte vi skulle ha en senare tid eftersom även 6+0 är tidigt för ett VUL. Men jag ville ha den tiden. Läkaren sa ju det. Att man böööör se en hinnsäck men att det inte är säkert. Vi gör ett försök. Vi diskuterade även smärtan på sidan. Hon tyckte att det var för tidigt att känna egentligen. Om embryot satt sig i äggledaren. Det gjorde mig lite lugnare. Så nu får vi vänta en vecka och se.

Får jag en skarp smärta som kommer och går. Så kan det vara ett X. Då måste jag åka in till gynakuten. Mitt känns mer konstant molande. Som ett sår. Hur har det känts för er som haft det och när upptäckte ni det?

Vi bestämde oss för att gå hem. Då kände jag hur det skavde på sidan. Jag kände även att det kom blod. Under tiden jag gick så tyckte jag den här sticksmärtan åkte längre och längre ner. Men det var kanske bara inbillning. När vi kom hem så stack det inte så mycket mer. Det kom en del blod och molade lite. Nu när jag ligger ner känns det ganska långt ner. Precis ovanför blygdbenet. Mot ljumsken. Där sitter väl ändå inte äggledaren? Eller? Det måste vara något annat. Kanske såret inte läkt ordentligt. Läkaren tittade aldrig. Jag glömmer alltid hälften av vad jag ska fråga. Så dumt.

Jag har försökt leta upp någon bra bild för att se var äggledarna sitter men tycker alla ser olika ut. Någon som kan förklara? De verkar ju sitta ovanför livmodern i alla fall. Gå uppåt. Inte neråt som mitt molande sitter. Men de kan kanske sitta olika. Jag kan inte känna livmodern ännu.

Imorgon ska jag testa att jobba. Det borde gå bra. Vi ska inte iväg på något. Jag kan sitta och läsa eller något. Ta det lugnt och pyssla med något. Blödningen är inget missfall. Det verkar inte som det i alla fall. Det känns nästan som att det blir bättre om det får blöda lite. Som om det kommer från ett sår.

Nu ska jag nog vila en stund. Tröttheten är enorm. Illamåendet är jobbigt innan jag får i mig frukost nr2. Det känns bra. :)

20130425-115326.jpg
Dagens test. Rd17. 4+6.

5 reaktioner på ”För tidigt (4+6)

 1. Har också haft två x… Första började göra ont efter att hjag började blöda. Blödde inte så mycket. Det onda var väldigt koncenterat till ena sidan, om du tänker ovanför ljumsken och rakt in från höftbenet. Den andra var likadan, fast då började jag blöda senare, men kände exakt samma fast på andra sidan.

  Hoppas Irja mår bra och har hittat sitt hem där det ska vara i nio månader=)
  Kra

 2. Jag har haft två x. Det ena (stort) och gjorde rejält ont och blödde en del (fast mindre än mens). Andra var mindre (de kunde inte ses på ul) och gjorde inte så ont och blödde mkt lite, mest brunt tror jag. Äggledarna rök i båda fallen…

  Äggledarna går rätt så rakt ut från livmodern (i toppen av livmodern) mot sidorna mot äggstockarna. Var exakt de är lokaliserade beror ju på hur din livmoder ser ut. Svårt att säga exakt från fall till fall förstås.

  Hoppas det slutar blöda och att det inte är ett x.

  Med ivf spelar det ju förstås ingen roll om du har äggledare men det tröstar ju intevid just denna grav.

  Lycka till!

 3. Men detta låter ju lovande tycker jag!!! Hoppas det går att se något nästa vecka. Jag var på VUL vecka 7+6 och då var det lätt att se både embryo, gulsäck och ett litet hjärta. Så nu kanske det ”bara” är att utrusta sig med (ännu mer) tålamod och gå på så många koller du kan få. Jag hoppas och tror att detta ska gå vägen jag! Förstår att det är svårt att vara annat än orolig men försök! Du är gravid och det är inte ett missfall, det är ju två viktiga besked du fått i alla fall. Stor kram




Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *