Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Före operation!

Jag tänkte berätta lite hur det går till vid en operation. Det är kanske många som aldrig har opererats.

Idag får jag inte äta, dricka, snusa, röka, äta halstabletter etc efter klockan 24. Den är mer än så nu så nu är det kört. Man ska byta sängkläder. Innan man går och lägger sig så ska man duscha noga med något som heter Descutan och som är ett bakteriedödande medel. 

  
Först så tvättar man håret med ett av schampon som medföljer. Man ska massera in det noga. Sedan sköljer man och gör det en gång till. Här känns håret som svinto. Sådär trevligt. Sedan ska man ta en av svamparna och fylla på med vatten i förpackningen och sedan tvätta sig noga över hela kroppen. Efter det så sköljer man av det och gör det en gång till.

Så nu har jag både svintohår och en kropp som känns så torr så jag får rysningar. Men man får absolut inte använda lotion. Inte eget tvål eller schampo och balsam heller.

När man har duschat klart så måste man torka sig med en ren handduk samt ta på sig rena kläder. Där är jag nu. Jag har precis krupit ner i sängen och hoppas på att kunna sova någon timme i alla fall. Jag tror inte att det kommer att gå så bra.

Imorgon när jag vaknar så ska jag duscha igen och göra om allt. Jag kommer att se ut som ett torkat russin med svintohår.

Innan vi åker så ska jag ta 3 alvedon. Sedan vid 7 tar vi bussen till Kvinnokliniken och går till Dagkirurgi. Där var jag sommaren 2013, då när jag skrapades vid mitt MA. Så det känns lite jobbigt. Ännu jobbigare då min man inte får följa med in. Det är för att inte sprida bakterier.

När jag är där så kommer jag att få Oxynorm, det morfinet som jag går på idag. Egentligen får man inte det. Men eftersom jag har gått på det ett tag så ger inte alvedonen samma effekt. Läkaren kommer att prata med mig en stund innan och gå igenom vad hen ska göra. Man kan också få lugnande. Men det hinner inte verka innan det är dags att rulla in till operationssalen vid klockan 8. Väl där så kommer jag att få goa grejer i armen samt en syrgasmask. Vissa kan tycka att den där masken är obehaglig. Ett tips är då att fråga om man får hålla den själv. Det är lätt att få panik.

Efter det här så vet jag inte riktigt exakt vad som kommer att hända. De kommer att gå in genom naveln och göra 1-3 hål till nedanför. Kommer de inte åt så kan de lägga ett sk bikinisnitt. Men det hoppas jag på att slippa. Hittar de härdar, cystor och/eller sammanväxningar så kommer de att ta bort detta.

Det var nog allt. Undrar ni något så är det bara att fråga. :)

Vi hörs imorgon när jag har kommit hem igen!

  

4 reaktioner på ”Före operation!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *