Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Förstår inte

Vi åker till gynakuten i hopp om att få hjälp. Tror ni jag fick det? Nej!!!

Vi sitter där i en halvtimme tror jag innan vi får prata med en sköterska. Väl inne så mår jag dåligt och bryter ihop lite. Jag kände mig så trött och yr. Jag berättar om IVF, det onda och blodet. Hon säger att det är för tidigt att se något, vilket jag anade. Jag berättar om sticket och skavet på sidan och att jag undrar om det kan vara äggstockarna som är stora. Eller om där kan vara cystor. Hon säger bara att där inte finns något de kan göra åt det. Blodet kan hon inte göra något åt. Om äggstockarna är svullna kan hon inte göra något åt det. Jag försökte verkligen få henne att förstå att jag skulle vilja veta var blodet kommer ifrån och om det är något fel på äggstockarna. Eller om där är vätska i buken. Hon säger bara att det går inte att se så här tidigt. Hon förstår inte alls vad jag menar. Hon hade ingen kunskap alls om detta märkte jag. Hon kunde bara säga att jag får ringa kliniken imorgon för det är ju deras sak. Hon kollade pulsen och tog ett blodtryck som såg bra ut. Det fanns inte mer hon kunde göra.

Saken var väl den att kön var lång och de var få läkare. Det skulle ta jättelång tid för att få komma in på ett ultraljud. Hon tyckte inte det verkade så akut. Kan jag väl förstå. Jag får väl ringa kliniken imorgon igen och hoppas på att få prata med en annan sköterska.

Jag blir verkligen galen på det här. Måste det verkligen vara superakut för att man ska få komma till? Måste man vara döende då eller?

Jag känner mig fortfarande lite yr och väldigt trött. Vet fortfarande inte vad det kan bero på. Det spänner över äggstockarna eller något. Det molar och bränner men gör inte jätteont. Jag småblöder lite. Bara så det egentligen räcker med ett trosskydd.

Kanske det är ett missfall. Det var också för tidigt att se. Det enda man kan göra är att ta blodprov och följa upp. Det ska jag ju göra på onsdag. Usch vad nervös jag är.

Jag känner mig inte så gravid längre så jag tror nog att det är kört. Bara att vänta in den stora blödningen då. Det värsta är att jag inte orkar jobba när jag mår så här. Jag har inte fått träffa någon läkare som kan sjukskriva mig. Ingen vet varför de måste sjukskriva mig mer än jag. Jag kan vara hemma till torsdag utan läkarintyg. Ska ringa jobb imorgon och prata med dem. Man kan ju inte ta hand om en person när man själv mår dåligt.

Nu ska jag äta lite och sen vila. Hoppas detta går över snart. :-/

10 reaktioner på ”Förstår inte

 1. Fy vilket dåligt bemötande! Jag hoppas din klinik tar hand om dig på bästa sätt när du träffar dem nästa gång. Stanna hem och vila. Hoppas att du mår bättre snart och att blödningen stannar av. Kram

 2. Blir så ledsen av att läsa vilket bemötande du fick främst från klinikens sida. Att akuten inte kan göra något känns kanske lite mer förståeligt. Hoppas så att du får tag på någon trevligare på kliniken imorgon för det finns inget mer påfrestande än att gå och oroa sig, och innan man får veta någon anledning så kan man inte sluta.
  Jag hoppas så på att det är något annat och att Irja stannar kvar, det kan ju vara svullna äggstockar och sköra slemhinnor.
  Kram!

 3. Ta inte ut något i förskott alla bloggen jag läst att blött alla efter ivf jag med och hade ont du kan inte hindra det, så slappna av så så stannar bebisen kvar ska fu se

 4. Blir arg på den oförstående läkaren :( hoppas du får bättre bemötande i morgon!! Annars tycker jag du ska kräva ett VUL på gynakuten. Det gjorde jag, och man kan se nu iaf om det finns en fostersäck eller inte!!

  Att du ska känna dig lugn, borde varan viktigt för läkarna!!

 5. kram till dig…
  Förstår oron…var själv in många gånger och då menar jag kanske 5-6 gånger ( tyckte de var mycket) pga av färskt blod. Nu när jag väntade Ella..de började i vecka 19 och fram tills hon kom. Förstår oron ang blod och vart de kommer i från…jag vet ännu inte vart mitt kom ifrån. Skör livmodertapp sa de.
  Kanske är vanligt vid IVF
  Håller iaf alla tummar och tår att allt skall gå bra och att du skall få må bra..

 6. Nä, fy f*n vad hemska att inte få hjälp! Jag förstår att de inte kunde göra så mycket på gynakuten men du borde ju fått en tid direkt när du ringde kliniken. Jag förstår verkligen att du är arg för det blir jag också bara jag läser om det.
  Jag hoppas att du får en tid imorgon och jag hoppas att Irja fortfarande klänger sig fast!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *