Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Funderingar

Finns det någon där ute som fått ett svagt plus runt rd16 och där det faktiskt gått bra?

En annan fråga. Ni som fått ett X, hur sent kom plusset och vad hände sen?

Jag känner mig så orolig. Det pulserar till svagt ibland runt vänstra ljumsken. Graviditetssymptomen sitter kvar. Så misstänker MF eller ett X.

Dryg väntan!!!

15 reaktioner på ”Funderingar

 1. Var inte meningen att låta så hård!
  För mig har det hjälpt att sysselsätta hjärnan med annat.
  Vet att tankarna om natten är svåra att bli av med.
  Ett tips kan vara att ha ett block bredvid sängen, när tankarna kommer så skriver du med dem där, å bestämmer dig för att ta det imorgon. Det kan funka.
  Men det är en bra sak att jobba med!
  Och det kan en få bra hjälp av psykolog/kurator med.
  Hoppas du ska må bättre snart. Kram!

 2. Jag tänkte, du kanske ska försöka att inte känna efter så mycket hela tiden?
  Jag vet att det är svårt, men tror det skulle vara bra för dig.
  Det är svårt att känna nånting alls så tidigt, och det blir bara en press.
  De ”symtom” du känner är mer sannolikt hjärnspöken, så även nattkissandet.
  Jag hoppas att nästa gång funkar, att ni snart är gravida! ❤️

 3. Jag gjorde ivf och dagen 3 dagar innan testdag var det svagt positivt. Dagen innan testdag var det extremt svårt att se 2 streck. Testdagen var det 2 streck dock rätt svagt. Nu är lillgrabben 1 år. Hoppas hoppas på det bästa. Kram

 4. Hej.. Håller alla tummar för att det går bra för er denna gång.. Vet att det är jättesvårt att hela tiden vara positiv och hoppfull, det är rättare sagt omöjligt, man känner hela tiden med hela kroppen, man letar symtom eller brist på symtom konstant under dygnets alla vakna timmar, man vill sååååå gärna att det ska gå bra. Ibland är man väldigt hoppfull för att sen bara 10 minuter senare känna förtvivlan och hopplöshet. Detta är verkligen en kamp, en jobbig sådan. Nu är vi alla olika, men gemensamt för alla oss ivf :are är att vi vet hur jobbigt detta kan vara både kroppsligt själsligt.. Har själv gjort nio st ivf behandlingar, och detta är inte lätt.. Jag hoppas hoppas verkligen att det blir ett plus som syns på Stickan inom några dagar. Det du beskriver om det svaga strecket på Stickan har jag varit med om och att det gick bra.. Sköt om dej.. Håller alla tummar/// Karin

 5. Försök att inte oroa dig vännen. Testa med ett digitalt och försök att hålla dig länge. Alternativt testa första gången du går upp på natten, då kanske du inte kissat på ett par timmar? Det är kanske tyvärr så att det inte lyckades denna gång :( Fundera inte på MF och X..inget tyder på det..
  Tänker på dig och hoppas få se ett positivt test imorgon, kram!!

 6. Läser hos dig varje dag och hoppas med dig.
  Men försök att inte tänka på det värsta – det kanske helt enkelt ”bara” är så att det inte fäste denna gång och att nästa gång blir bättre.
  Allt gott till dig!

 7. Håller tummarna stenhårt för ett plus för dig!!

  Jag har haft 2X den ena gången fick jag plus 4 dagar efter TD gick med lite småblödningar från ruvdag 10… Det gick nästan 8 veckor innan vi kunde hitta det och då brast äggledaren. Andra gången plussade jag ruvdag 10 digitalt visade 1-2 veckor och ökningen på de digitala ändrades från vecka till vecka.. Blodprovet visade högt hcg så vi trodde att det satt rätt men icke… Gick på täta kontroller, mitt sista hcg mätte 6700 och då var det faktum, så högt men inget hjärtslag då kunde det bara sitta fel. Dagen efter op och även v. Äggledare var så pass skadad att det inte gick att rädda.. det är då olika det där med x… Hoppas återigen att det blir ett fint plus när du tar nästa test:)

  Kram

 8. Hej!
  Vi har precis gjort vår första IVF. Fick en blastocyt. Fick testdag RD 18. Det kanske bara är för tidigt för utslag än? Håller tummarna för er!

 9. När jag fick X så var testet svagare än ditt på BIM. Sen fick jag ont i vänster äggledare, alltså inte i närheten av ljumsken ca 7 dagar senare. Och de sa att det är extremt ovanligt att känna smärta så tidigt. De såg aldrig nåt, trots 10 ul. I v 9+5 fick jag sen en cellgiftsspruta som skulle döda graviditeten.

 10. Usch, håller tummarna! Men försök att inte tånka så negativt att det skulle vara mf eller x, du vet ju inte ens om du blivit gravid ännu. Det kanske bara inte tog sig. Lycka till nu! Hej, heja!

 11. Hej, jag har inte gjort nån ivf men vid min andra graviditet (tvillinggraviditet) så var teststickan blank när jag testade och jag väntade mensen, 1 vecka senare (en söndag) gjorde jag ett test till (sticka) eftersom min mens alltid är punktlig så ville jag ringa gyn på Måndagen ifall nåt var fel och för att isf utesluta en ev. graviditet, men då var testet superstarkt och samma dag stod det 3+ på det digitala,, så det kan ju vara så att det fäste sent?! Hoppas det går bra för dig! <3

 12. Hej! Du måste hålla dig på natten innan du testar annars är ju urinen utspädd. Och jag säger bara köp digitalt då behöver du inte analysera. Jag fick väldigt svaga streck med RFSU och tog digitalt på bim-2 och fick gravid 2-3. Finns ju även clearblue som visar ett digitalt plus eller minus. Där behöver man inte heller tvivla och undra. Jag har följt dig sedan Edda. Håller alla tummar å tår.

 13. Jag plussade RD 11. Testade med digitalt test just för att jag inte orkade oroa mig för att tyda testet felaktigt. Då stod det ”Gravid 1-3 veckor”, testade sedan igen på på testdagen då det stod ”Gravid 2-3 veckor”. Jag hade ont i brösten från RD 9, väldigt svagt då och sen mer och mer ömhet.

  Nu slutade ju den graviditeten dessvärre i ett missfall men testade som sagt positivt dag 11.

  Håller tummarna för att det blir ett plus, vissa är ju låghormonare och egentligen ska man inte testa innan testdag, finns en anledning till det!

 14. Jag har inte gjort ivf men fick super svaga mer som skugga, ingen trodde mig…
  Började se själv på bim -4 men även på bim så var strecket svagt med morgonurin.
  Jag kissar massor under nätterna men inte lika mycket under förmiddag/eftermiddag så alla mina test har visst starkare efter lunch och de var på de testerna jag såg en stegring…
  Man har ju olika mycket hcg vid olika tillfällen också…
  Sen bim på kvällen på kvällsurin visade clearblue digitalt ”gravid 1-2”

  Och jag tyckte mig de en skugga/streck på bilden du la upp igår.

  Håller alla tummar och tår ❤️❤️
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *