Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Gravid, ont & mer blod

Tack för era fina kommentarer!!! ❤

Igår när vi skulle lägga oss hade jag gett upp. Jag kände inget längre. Förutom det där bultande ut mot sidorna. Det känns som efter missfallet med Olga. Efter blödningen kände jag mig sårig där nere. Vet inte vad det beror på. En tryckande känsla ut genom äggledarna. Kanske jag blöder åt alla håll.

Idag skulle jag ta ett nytt test. Muggen jag samlar upp urinen i blir helt röd med en liten klump. Det känns som om jag kissar blod. Men det kan man väl inte göra? Dessutom kände jag att det molade som mensvärk där i tjejmagen. Så det är väl inte över ännu.

Fram kommer ytterligare ett starkt plus och jag blir helt förvirrad. Men kanske bara hcg inte börjat sänkas ännu. Kanske hon lever men att inte missfallet har kommit igång. Det känns som att smärtan ökar nu när jag gick upp och nu känns den som mensvärk tyvärr. Att en kraftig värk är på gång. Jag väntar lite med värktabletter för jag vill kunna känna. Jag får kanske krypa till medicinskåpet sen.

Efter testet mår jag illa och måste äta. Symptomen sitter i alla fall kvar.

Smärta och blod är ingen bra kombination tyvärr. Det är inte alls normalt att känna så här vid en graviditet. Något är fel. Vad vet jag inte. Om jag hade fått 2 embryon tillbaka så hade jag förstått mer. För då kan man blöda ut den som inte tog sig. Men nu är jag bara förvirrad och ledsen. Det här kan aldrig sluta väl, tyvärr.

20130423-061019.jpg

11 reaktioner på ”Gravid, ont & mer blod

 1. Man kan ju blöda trotts att man är gravid :/ men sen tror jag att fler gravidtester är onödiga pga att jag hört att det kan ta flera veckor innan de där värdena sjunker.

  Kram

 2. Tänker på dig och lider med er. Så synd att man inte kan spola fram bandet nio månader så att man vet resultatet. . Men hopoas och tror att nu kommer det att gå vägen för er..
  Många kramar

 3. Jag är ledsen för att det ska krångla så hemskt för er. Kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det är. Kram <3

 4. Åh, jäkla skit! Jag hoppas ändå att det är normalt o allt är som det ska där inne ❤
  Jag håller tummar å tår och tänker på dig ❤❤❤

 5. Vill inte vara negativ men det där med att ett plus alltid är ett plus är väl inte riktigt sant. Vid mitt MF i v 6 besökte jag gynakuten efter en måttlig blödning, jag hade ett starkt positivt test som togs där, men de konstaterade snabbt att de inte såg något foster och det visade sig att jag troligen blött ut det dagen innan. Trots det steg mitt HCG en aning efter det och jag fick regelbundet lämna blodprov tills det inte längre var mätbart.

  Självklart hoppas jag att det inte är samma för dig, jag har följt dig sedan förra sommaren och håller verkligen tummarna för att det ska gå bra för er.

 6. Usch jag lider med dig! Hade precis så efter förra Ivfen :( blödde lite, sen var det borta, plussade fortfarande så man ville ju hoppas! Många blöder ju i början av graviditeten men jag vet att det inte är stor tröst! Det bästa är faktiskt ett digitalt test för att se om veckorna stämmer så slipper du oroa dig mer. Jag gjorde det tillslut förra gången eftersom jag fick plus på alla test jag tog. Håller tummarna att det går vägen för dig gumman!

 7. Hej!! ett pluss är ju alltid ett pluss de är vad jag tröstar mig själv med just nu…
  Jag blir så osäker på de där testlagrets tester / billiga tester.. fick ju ++ både fr å sön med clear blu test. Men igår när jag testade med billiga tester så fanns nästa inte de andra strecket där å jag blev så ledsen :(. Men köpte ett nytt clear blu test å tog med de i morse å de visade ++´. Kan man inte lite på de där billiga testerna ?? snacka om berg o dalbana…
  Jag ringde även umeå igår å berättade om att lutinus sätter igång så jag små blöder hela tiden. Då sa ssk att man har förmodligen retat livmodertappen, precis de svar jag visst att hon skulle säga. Men hon frågade även om jag körde upp dom tillräckligt.. de är ingen som har sagt till mig att man ska köra upp tabletten som en tampong. Undra på att man små blöder lite…
  Jag ska inte testa något mer nu 3 plus får räcka! tills på måndag då test dagen är.
  Jag hoppas att du slutar blöder så du får hoppat tillbaka :).

 8. hej där.. åh vad det ska krångla… jag hppas det löser sig.
  bra att vänta med värktabletter.. det är inte bra o äta tabletter fast alvedon ska vara ok…
  gå o köp ett digitalt test så ser du om det står antal veckor.. o om det går framåt. hoppas du får komma till kliniken idag o prata med de.. håller tummarna så hårt för er skull ska du veta
  kram

 9. Åh vad det ska krångla! tycker SÅ synd om dig, hur mycket ska du behöva gå igenom?! Och att ingen kan HJÄLPA dig så att du får veta, det är rent ut sagt skitdåligt. jag hoppas ändå fortfarande och håller tummarna stenhårt för att du så småningom ska få lugnande besked. Har en kompis som också gjort IVf och hon hade ungefär samma besvär som du men blödde också riktigt mycket. Det gick dock bra och hennes dotter är snart två. Så ge inte upp än, snälla! STYRKEKRAM

 10. Hej jag har 3 barn 2 på naturlig väg och 1 ivf min ivf var värre en din jag vart hundra på missfall jag till och med rökte några cigg för jag visste det var missfall det bara forsade ut en halv liter blod stora klumpar skit ont hade jag flera dagar det är vaggisarna som oftas gör så. Men när jag kom på kontroll var allt normalt. Ta det bara lungt när ska du göra det första ultraljudet? Få in på lycka abovo ivf blogg hon blödde massa sen har du ett liv blir till alla dessa tjejer blöds och hade ont. Var inte orolig ha hopp, lätt för mig att säga jag vet.:) men det är ett + inte ett – så du är gravid
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *