Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Härliga väder!

Visst har vi fått ett härligt väder? Som jag har längtat!!! Vill bara åka till sommarstugan och mysa. Men tyvärr är inte min man ledig. Så synd! Vi hade ju kunnat haft en långhelg där.

Idag har jag solat lite och gått en runda. Nackdelen med mammabyxor är att de är höga och blir därför väldigt varma. Men det är ju så bekvämt. Jag funderar lite på vad man ska ha i sommar på stranden och när man solar. Jag vet att man bör ta det lite försiktigt i solen när man är gravid. Är det ok att sola magen? Bör man skydda den? Funderar på att köpa en baddräkt eller en tankini. Men det är kanske lite onödigt för något som bara kommer att användas en sommar. Hur har ni gjort under sommaren? Det får nog bli bikinibyxor och ett linne.

Jag har läst lite i gravidboken som vi fick av barnmorskan. Det känns lite overkligt att läsa om förlossning och att man ska planera. Det hann vi ju inte göra första gången. Den där förlossningen kom alldeles för tidigt och jag var inte alls beredd på det. Men jag kan säga som så att jag är inte rädd för förlossningen längre. För inget kan bli värre än den smärtan och sen inte få något för det. Ganska skönt att jag tänker så. Det ska bli spännande att planera lite. Hade ni stora planer på hur er förlossning skulle vara? Blev den som ni ville?

9 reaktioner på ”Härliga väder!

 1. Jag har ju sex barn och jag har Aldrig Oroat mig över hur jag ser ut! Bara Att mina barn är friska!

 2. Köp ekologisk solkräm. Vanlig solkräm finns kvar i våra kroppar under lång tid efter användandet och innehåller massor av kemikalier som är skadliga. Säljs på flera ställen (b.la. i min eko-butik/webb levareko.se). Personligen ville jag inte sola magen när Lillan låg där inne, det kändes bara helt fel och onödigt. Känn efter hur du känner :)
  Kramkram

 3. Så härligt att du skrev ett inlägg om tankar kring förlossning när jag, precis innan jag gick in här, fick en bild i huvudet på er (fastän jag inte vet hur ni ser ut) när ni fått upp er bebis på bröstet!! DEN känslan Libra, jag önskar så av hela mitt hjärta att er resa fram tills det ögonblicket blir rofylld och alldeles underbar <3 apropå solning och mage har jag noll koll men mörkare områden (kloasma har jag för mig det heter) som gärna dyker upp i ansiktet under grav och solning är rätt svåra att få bort och personligen inte jättekul att ha. Jag har fortf mörkare områden i ansiktet som trots att det är ett par år sedan de uppstod inte vill ge med sig. Men men, vad gör det :)

 4. För barnets del spelar solandet ingen roll, men när de närmar sig vecka 17-20 (har jag för mig) kan de då märka av ljuset från solen genom magen.
  Jag körde på bikini med Bella, andra graviditeten var jag aldrig på stranden eller badade för den delen. Men solade några gånger i mina underkläder på balkongen, och så rullade jag ner mina gravidshorts under magen (hade två par jag levde i hela sommaren 2014 när jag var gravid med busfröet) samt rullade upp linnet ovanför magen några gånger när vi var i västra hamnen i Malmö och myste.

  Det jag var noga med var att skydda ansiktet, pigmentförändringar på resten av kroppen brydde/bryr jag mig inte om, men vill inte få i ansiktet. Så solhatt, keps mm och lite högre solskyddsfaktor än vad jag annars brukar använda.

  Så underbar mage du börjar få nu! Saknar det så, och bara längtar, hoppas och drömmer om att få uppleva det igen.

  Kram

 5. Gillade inte solen under graviditeten, nästan som kroppen liksom sa ifrån… Det kändes obehagligt helt enkelt. Den är man ju lite i solen ändå eftersom man är ute en del. Körde linne och shorts oftast. Var inte sugen på bad heller. Satt i skuggan och hade det skönt :)

 6. Gick jätte bra att va utomlands, solade lagom mkt och var väldigt noga med solkräm! ( som jag brukar!) men lite starkare i ansiktet ( 30) Funkade perfekt! Jag höll mig under parasollet lite då och då och solade lite mindre än jag brukar per dag. Varierade mellan bikini och skydda magen med sollinne. Man får känna efter själv.

 7. Gravidbadlinne är snyggt. Och en bikini i större storlek har jag handlat. Behöver inte va så dyrt ( hittade dessutom bikinin på rea!) Var på resa, perfekt då men även under sommaren. :)

 8. Hej!
  Jag fick min son juli 2014. Var utomlands i februari. Då solade jag så mycket som orken tillät. Och under sommaren i Sverige innan han kom avskydde jag solen och värmen.
  Jag älskar vanligtvis värme och sol men jag fixade inte värmen, samlade på mig vätska och satt mest i skuggan. Haha. Men som sagt, jag solade i vanlig bikini när jag var utomlands, frågade min BM, men fick inga restriktioner kring det mer ön att skydda med solkräm som man ändå ska göra alltid, oavsett! Vet att vissa kan få pigmentfläckar som sen inte går bort.
  Ha det superbra i värmen! P.s nu älskar jag värmen igen. :)

 9. Vilken fin mage du har fått! Längtar tills jag oxå får en riktig gravidmage, nu är den så svullen att jag nästan ser höggravid ut! Njut av vädret och ha det gott! Kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *