Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Helt slut (5+0)

Jag ville så gärna göra ett försök att jobba idag. Som några av er skriver så kan det vara bra att fokusera på något annat. En sak som gjorde mig nervös igår var att vi inte alls skulle stanna hemma och ta det lugnt utan skulle iväg på förmiddagen. Hur skulle detta gå?

Jag hade verkligen svårt för att somna igår. När jag lägger mig ner känner jag hur det molar mer på sidan. Det känns lite som att något trycker på en nerv inne ifrån. Som skickar små impulser ända ner till tårna ibland. Under natten har jag vaknat flera gånger och varit helt svettig. Det har gjort ont i hela nedre buken. Jag fick den där konstiga smärtan igen som om något försöker pressa sig ut på sidorna. Så som jag kände med missfallet vid andra IVFen. Livmodern kändes alldeles stel som om den jobbade hårt. Kanske det bara är växtvärk men det känns lite väl mycket. Ska det hålla en vaken nätterna igenom? Jag var gravid förra året och kände inte alls så här. Allt är så annorlunda. Det kan det ju givetvis vara. Men det SKA inte kännas obehagligt att vara gravid. Då måste något vara fel.

Många skriver att det är normalt att blöda i början av graviditeten. Att det kanske har med mediciner och IVF att göra. Jag tycker att det blöder för mycket för det. Samt för länge. Detta borde inte bli värre av att jag går och rör på mig. Det kommer mycket rött i toalettstolen varje gång jag går på toaletten. I alla fall när jag just rört på mig. Pappret blir alldeles knallrött och där är mycket. I bindan kommer en del. Jag som har en riklig mens i vanliga fall skulle vilja kalla den som en vanlig mens. Bara det att den inte är mensaktig utan bara blodig. Jag blöder någonstans ifrån. Det känns som ett blodkärl praktiskt taget pissar blod. Det KAN ju inte vara normalt.

Jag försökte verkligen göra andra saker igår. Jag tyckte det kändes lite bättre från och till. Men något säger mig att så länge jag blöder så måste jag ta det lugnt. Jag vill ju inte förblöda.

Just nu önskar jag att jag hade ett annat jobb där ingen var beroende av mig på detta sätt. Det hade underlättat. Jag hade kunnat skött mina sysslor i min egen takt. Men som ensam personlig assistent så går inte det. Jag utsätter oss båda för fara. Jag ska ringa kliniken idag och se om man kan få bli sjukskriven. Bara 1 vecka fr om idag. Då behöver jag inte jobba förrän efter nästa ultraljud. Tills dess borde vi veta om det är ett X eller inte.

När jag kikar på mina appar så har jag idag gått in i vecka 6. Tydligen kan hjärtat börja slå redan till helgen. Häftigt! Jag hoppas så att Irja sitter rätt och att det bara är något annat som bråkar.

20130426-064034.jpg

2 reaktioner på ”Helt slut (5+0)

  1. Har du varit sjukanmäld 7 dagar från jobbet? Du vet att du får vara det utan läkarintyg? 8e dagen behöver du ett sådant, kanske är det där du befinner dig nu.. Tänkte utifall att du inte visste :) Kontakta vanliga vårdcentralen för sjukintyg om du mot förmodan inte får ett från kliniken!!

    Sköt om dig och heja Irja!!
    Kram

  2. hej..åh jobbigt o man vill ju sä gärna att allt är bra.. jag håller tummarna. kanskr är det nåt som spökar efter äggolocket eller nåt… testen o blodprovet borde ju inte öka..köp ett digitalt test också..kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *