Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

IBS

Jag tror mensen är på väg så gravid är jag inte. Tog ett nytt test i morse.

Angående kisseriet så hittade jag lite ny fakta om IBS som jag inte hört innan.

”Den ökade retbarheten eller irritationen gäller inte bara tjocktarmen utan hela mag-tarmkanalen. Man kan alltså ha ökad retbarhet även i matstrupen eller i magsäcken. Det kan göra att man blir illamående.

Man kan också ha en ökad retbarhet i andra organ i kroppen, till exempel i könsorganen och urinvägarna. Det kan innebära att man behöver kissa oftare, vilket ibland kan förväxlas med blåskatarr. Det är inte heller ovanligt att man kan känna ett tryck i underlivet.

Kvinnor med IBS har ofta ont vid samlag och, om de inte använder p-piller, kraftig mensvärk.”

Kanske är det för att magen nu är bättre som jag känner mig mer kissnödig istället. Visserligen är jag väldigt törstig också så ska be mannen ta ett blodsockerprov på mig. Det här med att IBS kan ge trängningar har jag inte tänkt på innan. Kanske man är extra känslig dagarna innan mens. Kanske i kombination med sitt eget progesteron. För jag känner av detta mer efter ägglossning. Alltså denna gång innan jag började med ProgesterAll-krämen. Kanske allt bara trycker på mer när magen fungerar som den ska. Jag har varit halv till hellös i magen fram och tillbaka i många år. Men nu verkar det vara bättre. Kanske tack vare Iberogast. Vi-siblin slutade jag med då jag mådde illa av smaken. Försöker äta fiberrikt istället.

Vaknar varje natt/morgon och är väldigt kissnödig så det gör ont i blåsan. När jag då väl går på toa så kommer det mycket. Kanske njurarna vill göra sig av med en massa slagg. Det är ju det den gör när man är gravid. Jag tycker även att den luktar konstigt, som ägg. Kanske har jag mycket proteiner i urinen. Har det inte blivit bättre tills på måndag så går jag till VC.

Något som ProgesterAll krämen gör, det är att göra mig trött. Har man sömnproblem så kan det hjälpa med denna kräm. 😛
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *