Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Inskrivning (15+3)

Idag har vi äntligen varit på inskrivning hos barnmorskan. Det var så längesen jag var på hälsosamtalet. Vi gick igenom vad som hänt sedan sist. Vi fick ställa lite frågor. Fick ett nummer till en sjukgymnast om min foglossning blir värre. Känns jättebra. Har bara småont för tillfället. Sen fick jag lämna urinprov och blod. Eftersom jag har så dumma vener i armarna som inte vill visa sig så måste jag gå till sjukhuset och ta dessa prover istället. Jag förvarnade henne och hon tyckte det var bättre att jag gick dit. Men blodvärdet såg bra ut, låg på 130. Hon vägde mig också. Det visade sig att jag vägde 2 kg mer där än hemma. Fast det är ju skillnad på att vara naken och ha både kläder och skor på sig. Jag hade dessutom precis ätit och var tokmätt. Vågen hemma idag visade en viktuppgång på 0,6 kg sedan jag fick plusset. Undrar när det kommer att öka. Sen fick både jag och min sambo delta i en undersökning och fylla i en blankett. Där var lite jobbiga frågor om psykiska, fysiska och sexuella övergrepp. Då kom det jobbiga minnet upp om de 2 första pojkvännerna som jag hade som inte var direkt snälla mot mig. Jag fick ingen bra start i kärlekslivet om man säger så. Tur att jag nu har världens bästa blivande man. Är så lycklig. Det var också några frågor, hur man mår nu. Blev ett stort plus på allt. Jag har nog aldrig mått så bra som nu. :)

Efter barnmorskan blev det en sväng på stan med en vän. Först en fika och sen lite klädhandling för mig. Jag blev väldigt besviken på H&M. De hade inte alls mycket och det som fanns var antingen för stort eller litet. Typiskt. Jag köpte i alla fall 1 par korta shorts, 1 par lite längre shorts samt 2 långa linnen. Hittade inga söta tröjor alls. Vill ha sådana man knyter i midjan så magen ser fin ut. Jag gick vidare till både Lindex och Vero Moda men de hade inga mammakläder. Var handlar ni? Vet att de har en del på Bonprix så blir väl att beställa därifrån istället. De har dessutom bhar i min storlek, för stor. Ha ha! Sen gick jag inom Body Shop och köpte en fotlotion med pepparmint som jag fått tips om. Skönt för varma trötta fötter.

Trevlig helg på er, för det ska jag ha. 😀

2 reaktioner på ”Inskrivning (15+3)

  1. Hannah: Vad tråkigt att din barnmorska inte lyssnar på dig. Finns det inte fler så du kan byta? Fördelen med att bo i storstad känner jag. Men jag gillar min.

    Visste inte att det skulle vara så svårt att hitta mammakläder. Men nu har jag lite i garderoben så jag väl klarar sommaren. Hoppas på att det blir varmt. :)

  2. Åh vad roligt med inskrivning, ja allt utom provtagning…Min barnmorska på min by är värdelös och jag tror inte hon svarat på en enda fråga jag ställt. Som tur är har jag varit på kvinnokliniken i Oslo samt jobbat några år på Prematuren och lärt mig massor annars skulle jag varit helt vilse. Dessvärre känner mina vänner samma sak och en nybliven mamma var helt chockad för barnmorskan aldrig nämnt baby blues och hon undrade varför hon bara var ledsen och grät hela tiden. Jävligt synd att bara för att man bor på en liten by och inte har några alternativ måste dras med dålig sjukvård…

    Jaja nog om det :) Jag handlade byxor på hm och ett amningslinne sen hittade jag inget mer! Och det var bara dom i hela stan som hade mammakläder?! Jag shoppade på boob.se istället, ganska dyrt men väldigt bra och genomtänkta kläder! Mammatröjor att ha när man är gravid och sen kan man ha dom som amningströjor. Amnings bh köpte jag på Lindex, väldigt billigt, under 200 kr tror jag. Använde dom under graviditeten oxå eftersom brösten var större redan då. Jag beställde en bh på nätet för 700 spänn men dom på Lindex var precis lika bra! Man vill ju vara både gravidfin och mammafin :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *