Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

IVF-Planering

Det börjar bli dags att planera nästa IVF-försök. Va? Tänker ni kanske nu. Nej inte rent praktiskt utan förbereda kroppen. Den 1 oktober ska jag börja med mina vitaminer och tillskott igen. Det blir 100 mikrogram D-vitamin, minst 100 mg Q10, Omega-3, 400 mikrogram Folsyra samt B-12 Behepan om dagen. Det är kanske dags att köpa en sådan där dosett. 😉

Jag har googlat runt lite för att hitta D-vitamin och Q10 i högre doser. Kenkou har ett D-vitamin på 4000 IE. Perfekt! Men Q10 är lite svårare att hitta i högre dos. 200 mg verkar vara det högsta och det är väldigt dyrt. Det kanske räcker att ta en lägre dos.

Varför alla dessa tillskott kanske några av er undrar? Jo tydligen kan D-vitamin i högre dos och Q10 ge äggen något bättre kvalitet. Något som för mig som snart fyller 39 kan behövas. 

Vad tror ni? Dumt eller bra?

Vad tar ni för extra vitaminer och tillskott?

  

11 reaktioner på ”IVF-Planering

  1. Jag har ätit de från Graviditetskollen på 10mg i två månader i tron om att de var på 100mg, trodde bara att de fanns i den styrkan. Har nu beställt 100mg istället. Klantigt av mig men tur att jag såg det nu!

  2. Jag åt d vitamin inför min andra försök och fick betydligt fler ägg som var av bättre kvalité. Så tror det var d vitamin som gjorde underverk för oss.
    Lycka till när det är dags :)

  3. Har du provat Agnus Castus?
    Min dotter (35år) åt det i två månader och hennes AMH värde låg på 8,3.
    Vet inte var värdet var före dock.

  4. Jag har tagit det mesta i vitaminväg :) Det senaste året har jag tagit en multivitamin (inklusive folsyra), D-vitamin, Omega-3, melatonin och Q10 (400 mg). Melatonin och Q10 beställde jag från Puritan’s pride i USA, burkarna är rätt billiga men frakten dyr så jag beställde många burkar på en gång.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *