Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

IVF6-plan

Igår pratade jag med vår läkare på kliniken. Jag ville diskutera mina spottings som jag får tidigt i cykeln. Hon var inte så intresserad över spottings som jag får i den normala cykeln utan mer vid IVF. Vid förra IVFen fick jag det redan på dag 22 i cykeln. 9 dagar efter äggplock. Så vid nästa IVF ska jag få testa att ta en mindre dos Ovitrelle även efter ÄP. För att lura kroppen att den är gravid så mensen håller sig undan. Det ska bli intressant! Tyvärr kan inte alla få testa denna metod då den kräver stor förståelse över hur sprutorna fungerar tekniskt sätt. Det finns alltså inga sprutor med mindre dos än de där 250 IE eller vad det är. Inte kan man skruva bara lite heller och se rätt dos på en display heller. Nej man måste räkna klick. 6 klick ska jag få ta per gång. Jag vet inte hur länge ännu. Jag får ett schema vid nästa besök som antagligen blir VUL.

Så nu ska bara dumstenen bort från gallgången. Sen ska jag känna mig frisk. Sen kör vi. Det får bli Menopur denna gången. Korta protokollet igen. Vi startar allt från september till november. En lång väntan. Jag vill köra igång nu. Men jag mår inte så bra. Igår fick jag lite ont igen i gallgången. Jag drack ett glas vitt vin. Idag har jag också lite ont. Jag kanske ska dricka mycket vin samt äta choklad så jag får mycket anfall igen. Då kan jag läggas in akut och opereras. En idé! 😉

3 reaktioner på ”IVF6-plan

 1. Hoppas verkligen att de får bort den där stenen nån gång nu så att n får komma igång och du slippa ha ont. Spännande med ovitrellen, har heller aldrig hört någon som använt den efteråt. Ska bli intressant och höra om det blir någon skillnad. Håller hur som helst tummarna för att det går bra :-)

 2. Hej Libra!
  Vad roligt att du är tillbaka! Har saknat dina inlägg. Vad jobbigt att stenarna inte bara kan ta och försvinna!
  Vilken spännande metod med ovitrellen, har aldrig hört att någon annan gjort det. Hoppas att den funkar och att det blir en liten bebis!

  Vill även passa på att meddela att jag har bytt blogg igen!;)
  Den gamla lyckanvarfinnsdu.wordpress.com finns kvar men kommer nog inte att vara så aktiv på den längre.
  Nu mer gäller alltforattblifler.wordpress.com
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *