Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Jobba eller plugga?

Alla vet ju att det är svårt att hitta ett jobb idag. Man borde vara nöjd med det man har och inte klaga. Men ändå gör man det. Jag har varit på mitt jobb i 4 1/2 år. Det var inte alls meningen att jag skulle stanna så länge. Jag skulle vilja ha något mer inspirerande jobb. Något där man kan växa. Jag vill också ha kollegor. Vi jobbar aldrig samtidigt. Det är nog det värsta med mitt jobb.

Hur gör man då för att skaffa sig ett jobb? Det första man måste göra är att skriva ett CV. Många tycker detta är lite klurigt. Jag fick hjälp av en jobbcoach när jag var arbetslös. Hon hjälpte mig väldigt mycket. Så behöver ni hjälp med att skriva ert CV eller få hjälp med att tänka ut vilket jobb som skulle passa just er så kontakta arbetsförmedlingen och begär att få gå till en jobbcoach. Man lär sig nya sidor om sig själv. Det kan vara svårt att få fram de där 3 positiva och negativa egenskaperna och skriva dem på ett bra sätt som lockar. Det finns också CV-mallar på internet som man kan låna. Det är också viktigt att man följer upp de jobb man har sökt med antingen ett e-mail eller telefonsamtal. Kolla så att allt har kommit fram. Samtidigt kan man passa på att ställa lite frågor för att visa intresse.

Eftersom det är ont om de här roliga jobben som jag letar efter så funderar jag lite på att börja plugga istället. Det finns ju mängder av KY-utbildningar där man lättare kan få jobb efteråt. Men vad är det då som jag vill göra? Det är så svårt. Jag har några idéer. Man borde egentligen plugga till något där man vet att det finns jobb inom. Som busschaufför, väktare eller kanske gå en truckutbildning. Tyvärr inget som lockar mig. Men det finns kanske andra som det lockar. Ibland önskar jag att jag inte var så kräsen. Ett jobb inom industri ger ju oftast bra betalt och kräver sällan utbildning. Men ja, man ska ju trivas också. Jag lever inte för att jobba. Jag jobbar för att kunna leva.

Vilket är ert drömjobb?

6 reaktioner på ”Jobba eller plugga?

 1. Boka tid hos en vägledare på KOMVUX för lite karriärvägledning. Kanske kan det vara till hjälp för att kartlägga dina intressen och möjligheter samt få lite nya perspektiv. Man behöver ju inte veta vad man vill, förhoppningsvis kan samtalen hjälpa dig att göra ev nya val. För alla som funderar på tandsköterska- kolla lönerna i ert landsting för de ligger långt under 20 tkr i många landsting vilket är skandal då utbildningen är eftergymnasial.

 2. Karin: Det låter roligt att vara fotograf. Det skulle jag också kunna tänka mig. Har en del saker jag skulle vilja göra. Det gäller bara att bestämma sig. Vill inte skriva för mycket här så folk kan ana vem jag är. :)

 3. Jag har väl mitt drömjobb som frilansfotograf, men även jag funderar ibland. Dels för att det är en hård bransch och sviktande konjunktur, men även för att det ibland är en stor press att driva eget. Allt ansvar ligger på mig och det finns inga skyddsnät. Men de flesta dagar älskar jag det! Och om jag någon gång byter bana så kommer jag alltid vara glad och stolt över att jag vågade satsa och att jag lyckades nå så mycket längre än vad jag ens vågade drömma om som 20-årig student.

  Visst finns det bättre och sämre tillfällen att plugga/byta bana rent praktiskt och ekonomiskt. Men jag tror att det är viktigt att våga, för man måste ju leva. Speciellt när andra saker i livet är kämpiga.

  Jag läste i Metro att tandsköterskor behövs och att det finns YH utbildning på 3 terminer till det, ingångslön på 24′. Sen vet jag inte hur kreativt det är… Vilka områden är du intresserad av? Kram!

 4. Funderar också för att börja plugga. Har tänkt att läsa till läkarsekreterare,, sjukhusen skriker efter sånna nu och dessutom endast två år att läsa

 5. Jakteneftertotallycka: Det är svårt att veta hur mycket man ska ligga på. Först kan man höra av sig för att kolla om ansökan kommit fram. Där kan man också fråga hur lång tid det tar innan de vet. :)

  Svårt med drömjobb. Jag skulle vilja göra något kreativt. Men vet inte riktigt vad. Sen vet jag inte om det är rätt läge att börja plugga nu. Går det bra för dig att plugga samtidigt som alla behandlingar? Man behöver ju pengarna också. Men samtidigt vill man ju inte ge upp livet. Jag får fundera! :)

 6. Bra fråga! Jag söker just nu jobb för fullt. Vill helst jobba inom kulturvärlden, men måste ju också kombinera det med min utbildning (som jag inte vill uppge). Har sökt ett potentiellt drömjobb och nu återstår ju steg 2-3, att ringa och visa intresse och försöka fixa en intervju. Det är svårt att veta hur länge man ska vänta bara. Tipsade de om det?
  Vad är ditt drömjobb?
  Kram




Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *