Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Jobbångest!

Mycket av min ångest beror nog på att jag ska jobba på måndag. Jag har tyckt att det var så långt fram i tiden och att jag förhoppningsvis skulle må bättre då. Men nu är smärtorna tillbaka och jag tvekar på om det verkligen kommer att gå. Ett 9-timmarspass alldeles ensam. Det går ju inte. Så jag har pratat med min arbetsgivare om att ev få arbetsträna. Då får jag gå bredvid en annan assistent 2 timmar/pass. Så imorgon ska jag ringa FK och fråga om det kan vara ett alternativ. För jag har bara 3 alternativ. Jobba heltid vilket inte går, jobba vart fjärde pass, dvs 9 timmar/16 timmar på raken vilket känns skrämmande mycket eller att arbetsträna 2 timmar/pass och gå bredvid en annan assistent.

Min psykolog ställde en så bra fråga idag. Hon frågade om jag trodde att jag någonsin skulle kunna komma tillbaka till 100%. Mitt svar blev nej. Mitt jobb är alldeles för tungt för mig. Jag har ofta värk i ryggen och jag mår psykiskt dåligt av att vara där. Endometriossmärtan gör ju inte det lättare. Så nej! Jag vill så gärna byta jobb. Något jag klarar av. Men det är jättesvårt att få något nytt när man är sjukskriven. Antagligen skulle jag inte klara av ett annat jobb heller till 100% just nu. Jag hade behövt trappa upp där också. Så vad gör man då? Eventuellt kan FK hjälpa en att hitta ett lättare jobb. Så jag tänkte att jag skulle ringa dem imorgon och diskutera det. Jag VILL jobba, men inte på mitt jobb. Jag klarar inte av det för jag behöver själv personlig assistans ibland. 

Någon som har ett jobb till mig? Jag är superbra på administration och marknadsföring. Gillar att ha ”många bollar i luften” och vara ”spindeln i nätet”. Klassiker! Hi hi! Min mail finns längst ner.

10 reaktioner på ”Jobbångest!

 1. Julia: Jag går tyvärr inte i Sthlm så kan inte hjälpa dig där. Hoppas du hittar någon. Vi är alla olika och klickar inte med alla.

 2. Hej!
  Vet att detta var ett tag sen nu men undrar om din psykolog är bra? Letar psykolog som gärna kan ivf lite grann.. i stockholm.

 3. Jag är lärare och på min skola har vi en administratör som jobbar 50%. Något sånt vore kanske bra? Friskolor anställer gärna på färre procent för att spara pengar , är min uppfattning.

  Lycka till!

 4. På många sätt kanske det är barn som ändå kommer få dig att må bra till slut. Menar inte att dina problem med smärta bara beror på psykiska orsaker absolut inte. Men faktum är att när man mår dåligt psykiskt kan smärta förvärras. Sen kan en graviditet förbättra smärttillstånd också. Jag själv hade mycket smärta i kroppen men när jag blev gravid blev det bättre, mkt bättre och dessutom bestående efter graviditeten. Min sjukgymnast sa att det är ganska vanligt att sådana saker förbättras.
  Gällande jobb så måste du förstås byta. Är det inget du kan tänka dig att plugga nu för att få ett nytt jobb senare? Tänker att studier kan vara lättare då man mer styr sin tid själv

 5. lollo: Tack! Det där funderar jag mycket på själv. Det gör mig väldigt orolig. Jag hoppas verkligen på att må bättre snart!!!

 6. Usch, vilken ångest. Hoppas du hittar något alternativ som passar dig <3
  Jag undrar lite hur ni tänker med barn nu? Om du inte kan jobba alls eller gå ur sängen vissa dagar, hur ska du fysiskt och psykiskt orka med ett barn eller ens en graviditet?
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *