Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Jobbtankar

Jag går dagligen in på Platsbanken och letar efter ett nytt jobb. Men varje dag funderar jag på vad det skulle vara för ett jobb som jag skulle klara av. Det är svårt. Jag vill verkligen jobba. Att jobba som personlig assistent känns inte det mest ultimata för mig just nu i alla fall. Hur ska man kunna hjälpa någon när man själv är i stort behov utav hjälp?

Men vad skulle då kunna passa just mig som lever dagligen med svåra smärtor? Ett jobb där man står upp hela dagarna går bort. Min kropp skulle inte orka med det. Men kanske ett kontorsjobb? Jag har stor erfarenhet av olika kontorsjobb. Den enda nackdelen där kan vara stress. Jag klarar inte av stress just nu. Ett jobb där man är sysselsatt hela tiden hade varit bra.

Ett varierande jobb hade nog varit det mest ultimata. Antingen på samma arbetsplats eller att kanske ha två olika jobb. 

Jag har sökt två jobb i sommar men tyvärr så fick jag inget av dem. Jag letar vidare. Men hur kan man veta i förhand om man kommer att klara av det?

Är det bra eller dåligt att vara ärlig med hur man mår? Med smärtor, IVF och depression? Det är kanske inget man säljer in sig på. Men jag kan ju tycka att ärlighet varar längst.

Har ni några tips på ett jobb som skulle kunna passa mig? Vad är bra och dåligt att nämna när det gäller ens hälsa?

Vad jobbar ni med?

5 reaktioner på ”Jobbtankar

  1. Ja gör det,hör vad läkaren säger.Du verkar vara en pysslig person,tänker kanske att bara lägga tankarna på nåt annat som du tycker om jan vara en hjälp på traven?börja långsamt,känna dig för?
    Mina djur har hjälpt mig så oerhört mycket genom livet.man går liksom ner i varv med dem.djur känner så oerhört mycket speciellt katter.om du inte är allergiker och tycker om katter.varför inte jobbträna på ett katthem eller hundhem?
    Kram

  2. Är det väldigt länge sen du var i jobb kanske du skulle arbetsträna lite först.känna dig för hur det känns.det är svårt attbars kasta sig själv in på arbetsmarknaden om man varit borta länge men sen åter igen med adoptioner det ser inte ljust ut att adoptera när man går sjukskriven och inte har någon fast inkomst:(
    Tycker du om djur Libra?Jobba i en djuraffär kanske skulle vara nåt?

  3. Är du sjukskriven och kommer vara det ett tag framöver så är det ju något som nog behöver lyftas på en arbetsintervju och framförallt eftersom dem kommer få reda på det via referensen annars. Tror du att du kan arbeta heltid och ett nytt arbete inte påverkas av din hälsa så ska du nog inte säga något. Att berätta att man är sjuk pga av smärta, depression och barnlöshet gör nog att alla arbetsgivare väljer en annan person om det finns någon som är likvärdig. Om du lyfter din hälsa gör det genom att säga ”jag står i kö för operation och efter det förväntas jag bli helt återställd”. Det är ju inte hela sanningen men det är ju förhoppningen. Att söka jobb när man är sjuk är inte lätt, näst intill omöjligt och det är få som vill va en

  4. Hej! Om du har lust får du gärna maila din mailadress till mig. Jag söker medarbetare inom kost och hälsa och skriver gärna mer till dig om vad jag söker! Mvh Johanna
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *