Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Kemisk ångest!

Idag har jag inte mått så bra. Har känt av en extrem ångest. Ni vet PMS fast 10 ggr värre. Vet inte vad det beror på. Men det kommer ibland. Antagligen pga någon av alla mediciner jag tar. Jag går ju på Sertralin och har gjort i snart 1 år. Usch! Tänk att det har gått så lång tid. Jag bytte fabrikat nu igen för man får aldrig samma när man hämtar ut på Apoteket. Ska försöka komma ihåg att jag inte vill ha Ranbaxy. De är också så små så att de nästan är omöjliga att dela. Jag går på 75 mg just nu så måste göra det.

Annars då? Har fått mer ont igen. Tror det är min sk portvaktstagg i ändtarmsmynningen som ställer till det. Det känns som att avföring river upp ett sår varje gång jag går på toaletten och det gör fruktansvärt ont. Jag har bokat en tid till Vårdcentralen igen. Jag fick en tid om en månad. Funderar på att ringa en annan och höra om de har en snabbare tid. För det här orkar jag inte med. Inte mer smärta nu när Endometriosen verkar ha lugnat ner sig lite. Jag fick mest ont efter yogan förra veckan. 2 dagar satt det i. Så jag får se hur jag mår efter nästa gång.

Just nu vet jag inte alls hur jag ska klara av att jobba på måndag. Blir extremt trött av att bara göra något några få timmar. Hur ska jag då klara av ett pass på 9 timmar? Jag måste avboka min tid hos psykologen den kvällen för det kommer jag inte att orka med också. Men jag får väl provjobba. Går det så går det. Känns det för jobbigt så har jag i alla fall testat.

På mitt schema denna veckan står det bara psykologen imorgon och yoga på torsdag. Skönt!!!

Kram på er!!!

4 reaktioner på ”Kemisk ångest!

  1. Skönt om endon har lugnat sig!
    Men om jag vorre som dig skulle jag försöka få till att få arbetsträna i stället för att hoppa in i jobb så här hux flux.du har trots allt inte varit arbetsför på mycket länge.jag tror att detta skapar en för stor inre stress för dig vilket kan leda till längre och mer sjukfrånvaro.tror på en mjukstart.men lycka till hur det än blir,hoppas på det bästa.Stor Kram

  2. Låter ju fantastiskt bra om din endo lugnat ner sig! Jobbigt med det andra, hoppas det löser sig snart

  3. Sara: Tyvärr så fungerar det inte på mitt jobb eftersom vi löser av varandra. Jag känner att det är lättare för mig att jobba 1 dag/vecka ca än att jobba flera dagar samma vecka. Det tar mer energi då jag har ca 2 timmars restid fram och tillbaka. Jag får göra ett försök. Annars får jag arbetsträna. Då kan jag gå bredvid en kollega några timmar/dag. Men ja! Det är ändå lång restid. Känner att jag lika gärna kan vara kvar någon timme till då. :)

  4. Kan du inte dela upp hur du jobbar? Det är arbetsgivarens skyldighet att se till att det fungerar och eftersom du är sjukskriven så får de inte neka att dela upp passet. Att från 0-9 timmar är ju väldigt mycket när du har stora svårigheter att klara av någon timme aktivitet på en dag tänker jag. :/
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *