Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Kirurg & email

Nu har jag pratat med en sköterska på kirurgen. När hon läste min journal så står det att jag är bedömd att vara helt stenfri. Men man kan tydligen få fortsatta gallkramper ändå. Hon tyckte att jag skulle försöka utesluta lök ett tag till eftersom det antagligen var det som utlöste det denna gången. Så får vi avvakta lite. Jag ska även få ta ett blodprov för att se så där inte är någon inflammation i gallgången. Men hon trodde inte det. Men inför en IVF kan det vara bra att kolla. Det dumma är att jag bad henne skicka hem remissen och jag jobbar dag hela veckan. Vet faktiskt inte när jag ska kunna ta det där blodprovet. Sen skulle hon även försöka ordna ett uttag Spasmofen så jag har hemma i värsta fall. Kan kännas tryggt. Men de vill jag helst undvika att ta under IVF-behandlingen och sen under en graviditet. Så nu känner jag mig lite gladare och lite lättad igen. Det kanske bara var något tillfälligt.

Sen tog jag mod till mig och skickade ett mail till min kontaktperson på jobb. Så nu har hon kanske läst det. Får se vad hon svarar. Hon kan ju inte svara något negativt tycker man. Jag berättade om vår ofrivilliga barnlöshet och om IVFen samt ungefär hur behandlingen kommer att se ut. Jag hoppas på att få ett lika bra stöd från henne som från min gamla kontaktperson. Håll tummarna!

Nu ska jag träna lite yoga!

2 reaktioner på ”Kirurg & email

  1. Hannah: Ha ha ja. Jag gjorde verkligen det också. Kan nog inte gå imorgon. 😉 Skönt att höra att Spasmofen är ok i värsta fall. :)

  2. Kan vara ganska skönt att slå knut på sig själv med lite yoga 😉 Jag fick spasmofen under min graviditet, så den borde du kunna ta i nödfall. Men jag hoppas du slipper ha ont mer, det är såklart det allra bästa!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *