Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

10 reaktioner på ”Kudde till vagn!

 1. Man ska göra som man känner och inte lyssna på så många. Jag har två barn varav ett har ett huvud som är opererat (dock inte pga lägesasymetri). Barnets specialistläkarteam säger att BVC i hela sverige är väldigt dåliga på vad som är bra och inte bra och upptäcka fel på barns huvud. Jag använde kudden till andra barnet som var väldigt duktig på att kräkas och snurra på huvudet. Inga problem och vi slapp oroa oss! Barns skallben hårdnar vid 6 månader, så det är upp till 6 månader som man bör tänka på huvudet. Vi hade den när barnet låg brevid oss i soffan, sängen, på golvet, vagnen osv.

 2. Vi hade ingen kudde min dotter sov i babynest. I vagnen hade vi en liten ganska platt som är till för vagn/vagga men vet egentligen inte varför vi hade det då hon inte hade nån på natten i babynestet.. Hon sov aldrig långa stunder i vagnen iaf

 3. Ett tips: Ikea har billiga och bra platta babykuddar och en del gulliga örngott till. Så där kan man köpa på sig med gott samvete (för plånboken iallafall) :-)

 4. Vi använder en vanlig babykudde till vår dotter, både i vagnen och sängen. Hon älskar kudden och vill inte ligga helt platt mot underlaget.
  Viktigt att tänka på att även axlarna skall ligga på kudden.

 5. Sara: Tack för tips! Har kikat lite på de kuddarna också. Har tyvärr ingen egen tvättmaskin så får nog köpa på oss lite. :)

 6. Vi har en mindre kudde ( till barnvagn/ vagga står det på paketet) utmärkt! Glöm inte köpa örngott och påslakan :) Om man har en bebis som spyr mkt är det bra att de kommer upp lite med huvudet. ( och att man har typ två set och en hel del kläder!) har ni tvättmaskin?

 7. Tack för era kommentarer om pandakudden. Tur vi inte hann köpa någon. Det kanske inte behövs någon i just vagnen då. Men till sängen rekommenderar de en nu. Svårt att veta vad som är rätt och fel. 😉

 8. Kudde behövs varken i vagnen eller i sängen i början för de flesta barn – fast vårt barn vägrade vagn till 3-4 mån ålder (vi bar i sele istället) och när hon började acceptera vagn var det med en riktig ”vuxenkudde”, men vi la den ”på längden” i vagnen så den nådde från midjan på henne och uppåt. Hon ville halvsitta för att ha koll på vad som hände runt omkring…
  Med detta vill jag mest säga att man ofta har mycket planer på hur olika saker ska bli när man får barn, både stort o smått, men det blir sällan som man tänkt sig – men ofta bra ändå 😊

 9. Vi hade en sån till dottern. Vår sköterska på BVC uppmärksammade oss på att man endast skulle använda den när man hade full uppsikt på bebisen. Därför att om bebisen kräks kan det vara svårt för den lilla att vrida huvudet när den ligger på kudden. Det hade jag inte tänkt på innan. Men den är bra för att undvika att huvudet blir platt där bak.

 10. Nej! Köp INTE den. Det cirkulerade varningsmeddelanden på BVC och Facebook för ett tag sedan (vi använde en sådan) och just denna modellen kunde vara skadlig för bebisen. Något med nacken och att bebis inte kunde röra på huvudet. Googla innan ni bestämmer er helt för jag är säker på att det var just denna då vi som sagt ägde en som åkte i soporna. Jag hade rekommenderat att ni kör utan kudde eller en platt vanlig barnvagnskudde. Kram!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *