Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Kuratorbesök

Igår var jag hos kuratorn igen. Det var ett tag sen. Det kändes väldigt bra. Nackdelen med att det går så lång tid mellan gångerna är att man har så mycket att prata om. En timme går snabbt. Tyvärr får jag vänta 4 veckor till nästa gång igen eftersom hon nu ska ha semester. Men så blir det ju på sommaren.

Vi pratade mycket om att jag känner mig nedstämd. Vilket kanske inte är så konstigt. Jag har pausat livet och väntar på en operation. Det enda jag vill är att bli frisk och få göra nästa IVF-försök. Allt annat där emellan känns bara likgiltigt och tråkigt. Lite mer än en månad till, sen kan jag kanske fortsätta med livet. Man får hitta på småsaker att se fram emot under tiden.

Vi pratade om saker som gör mig glad. Resor kom jag fram till. Då tyckte hon vi skulle planera en ny sån. Jag och min man har sagt att vi ska åka på bröllopsresa om vi misslyckas med nästa IVF. Vilket vi inte ska. Kuratorn menade på att det är ju bra att passa på att åka utomlands innan bebisen kommer. För sen är det svårare. Jag som tänkt ta det lugnt när jag blir gravid. Men jag kan ju inte låsa in mig i 9 månader bara för att jag är rädd. Då blir jag ju deprimerad av det. Vi får se helt enkelt.

Vi pratade även om att jag har svårt för att finna glädje i vardagen. Jag känner mig sällan glad. Alltid är det något som gör mig antingen ledsen eller arg. Ibland vet jag inte ens varför jag känner mig ledsen. Jag har heller ingen ork att göra något roligt. Men när jag väl gör det så känns det inte roligt. Jag tänker genast på nästa steg som kan få mig att må bättre. Mycket har nog med barnlösheten att göra. Jag blir matad med familjeaktiviteter överallt. Helst på Facebook. Alla gör roliga saker med sina barn. Det är nog det enda som kan få mig att bli glad. Att få ett barn och göra roliga saker med det. Jag känner mig så ensam.

Nej nu ska jag jobba vidare! :)

8 reaktioner på ”Kuratorbesök

 1. Grubblaren: Grattis till graviditeten. Du ger mig hopp om att lyckas igen, hela vägen. En resa är nog det bästa nu. Vi får åka iväg i höst. :) Kram

 2. Hej kära du! Jag har känt exakt som du. Ok, kanske inte exakt, men jag mådde så fruktansvärt dåligt av barnlösheten. Även min kurator som jag hade då försökte få mig att hitta saker som jag skulle må bra av, saker som kändes roliga. Jag var så trött på det efter ett tag, för det enda jag ville var ju att bli gravid och få en bebis… Nu är jag gravid i vecka 33 efter min sjätte återföring och jag hoppas innerligt att du snart har din bebis hos dig.

  Jag vet inte om jag har något tips, men jag skaffade små hobbys som jag ägnade mig åt i perioder. T.ex. en period var jag helt inne på att träna jättemkt, det kanske inte funkar för dig nu. En annan period höll jag på med decoupage samtidigt som jag lyssnade på ljudböcker. Det gav mig lite ro en stund. Jag gillar också att resa men det är ju dyrt och svårt att få ledigt ibland, men om ni kan så rekommenderar jag det för då slipper man verkligen allt ett tag, men samtidigt är det svårt att planera resor i IVF-svängen då man ju sätter IVF-erna före allt annat oftast och då vill man inte boka upp sig för långt innan, eller så var det för oss iaf…

  Kram!

 3. Känner igen mig i din text. Det jag försökt göra är att intala mig att ta vara på tiden som barnlös. Gör allt det där roliga som barnfamiljer inte kan göra! Gå ut och ät, sitt på uteserveringar till sena kvällen och drick drinkar, ta långa kvällspromenader, bio, res osv osv. Även om man bara känner för att ligga hemma och dra täcket över sig så mår man såå mycket bättre när man gör roliga saker. Och du, dessa föräldrar avundas oss lite också för vår frihet (har jag hört). Kram

 4. Stor kram till dig! Jag hoppas att tiden fram till operation går snabbt så du snart får börja leva livet igen. Och så hoppas jag att bröllopsresan sker med ett litet liv i magen, eller kanske längre fram tillsammans med en busig liten knatte.

 5. Jag förstår hur du känner dig. På facebook skriver alla om allt roligt de gör med sin familj. Men har man inga egna barn är det jobbigt att se alla dessa inlägg. Jag pratar om samma saker när jag går till min kurator.

  Jag hoppas att du mår bättre snart.

 6. Jag har varit likadan! Vet hur du har det. Vill du ha någon att prata med säg till. Lovar att du ska slippa barn prat !!!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *