Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Läkarbesök på MVC

Idag har vi träffat en läkare på MVC. Vår barnmorska tyckte att det skulle vara bra för oss då vi har varit med om så mycket negativt och är extra oroliga.

Han var väldigt trevlig och bra på att förklara. Han hade läst igenom min journal och förstod att vi var oroliga. Så han frågade om vi ville göra ett ultraljud. Jaaaaaa!

Men först pratade vi om mitt illamående. Han sa att det borde bli bättre inom en månad. Att jag kunde ta 3 Lergigan om dagen. Jag har bara tagit 1 nu och ev 2 ibland när jag ska sova. Jag blir ju så trött av dem. Men kanske hellre det än kräkas. Han sjukskrev mig en månad eftersom jag har så svårt för att gå ut. Vi pratade lite om foglossning men det är nog inte det jag känner. Han trodde att det var växtvärk. Men jag tror mer det är mina SI-leder som bråkar. Ja eller endon. 

Vi bestämde inte nu om vi kommer att få gå till Specialistmödravård. Vi tar det på vägen om det behövs. MVC känns väldigt bra och jag känner mig väldigt trygg där. Han förstod att jag ev var intresserad av extra flödesmätningar på navelsträngen eftersom det var det som hände med Edda. 

Sen var det dags för ultraljudet. Usch vad nervöst! Det blev på magen denna gången. Vi fick både se och höra hjärtat slå och bebisen mådde bra och var i perfekt storlek. Så nu känner jag mig lite lugnare igen. 

Hela vägen hem gick vi och fånlog och jag känner mig så lycklig. Jag tror jag försöker förtränga ibland att jag är gravid för att skydda mig själv. Undrar om det kommer att vara så hela graviditeten.

Nu ska jag fortsätta fånle lite till!

❤️❤️❤️

14 reaktioner på ”Läkarbesök på MVC

 1. Å va kul för er att få höra hjärtljudet och att allt ser fin fint ut!
  Bra också att Du känner dig trygg med MVC, det är viktigt att personalen lyssnar och erbjuder den extra hjälpen som finns.

  Skratta & le så mycket du /ni kan det är ni väl värda!! <3

  Kraam fr B

 2. Grattis till att det verkar gå så bra!

  Känns det annorlunda nu jämfört med graviditeten med Irja? Jag läste lite där och det verkar som om du då kände på dig att allt inte riktigt var som det skulle. Känslan är mer positiv den här gången.

  Heja!

 3. Grattis till graviditeten! Så himla roligt att allt ser bra ut!
  Har följt dig i snart ett år men första gången som jag kommenterar.
  Vi fick vår dotter i slutet av 2015 mha ivf efter 3 utomkveds och ett par missfall.
  Håller båda tummarna för er!

 4. SÅ härligt! Snart är ni förbi den kritiska tiden också. Det kommer gå bra det här :)

 5. Jag är så glad för er skull. Fånlog lite själv när jag läste dit inlägg :-) Den här gången ska gå vägen. Hoppas att illamåendet försvinner snart. Kram!

 6. Vad härligt att allt var bra och att ni fått bra kontakt!!!
  Kämpa på med illamåendet, snart är det nog på väg bort.

 7. Härligt att det gick bra! Så himla kul att du blivit gravid igen! Kram på dig gumman!

 8. Vad roligt att höra!! Håller tummarna att allt ska gå vägen för er denna gång :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *