Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Läkarbesök

Idag var det äntligen dags för mitt besök hos min magdoktor. Det gick bra tycker jag. Hon lyssnade bra och vi kom fram till något som gjorde oss båda nöjda. Mina problem har hållit på i många år. På senaste tiden har de blivit värre, antagligen eftersom jag inte mår så bra psykiskt. Jag ska få göra en ny gastroskopi. Jag gjorde en för 6 år sen som bara visade på ett bråck på övre magmunnen. Detta har gett mig stora problem. Idag har jag konstant magkatarr som inte vill ge med sig. Jag tog även upp att jag känner mig andfådd, har kroppsvärk och domningar som kommer och går. När jag berättade detta för henne kände jag själv att det nog bara var en stressreaktion och nämnde det. Då sa hon att det var precis vad hon tänkte i första hand. För det var typiska besvär på det. Mot stressen skrev hon ut ett recept på Yoga till mig, det kan man tydligen få. Det ska ge mig 20% i rabatt. Perfekt! Detta är något som jag har velat testa på länge men inte tagit tag i. Jag kör lite Yoga själv hemma på vårt Wii men det blir ju inte riktigt samma sak. Det viktiga är nog att jag försöker att hitta en inre balans och må bättre, då kommer antagligen även magen att må bättre. Vi pratade IVF och hon frågade genast om vi inte tänkt gå vidare med adoption istället. Hon märkte hur hårt detta tog på mig och mitt mående. Att kanske att gå vidare med adoption istället skulle få mig att må bättre. Kanske. Men jag är inte klar med IVFen ännu. Jag vill ge det några chanser till först innan jag ger upp det. Jag vill ju egentligen bli mamma till ett barn som jag burit på och fött själv. Men det är ju inte alltid det går, och då får man ta till adoption. Jag märker ju att jag blir lätt gravid vid IVF. Jag ska bara lyckas behålla graviditeten också.

Angående domningar och andra besvär från rygg och hela kroppen så fick jag en tänkvärd kommentar från bloggaren Karin. Något som min man också nämnt för mig många gånger. Vi sitter för mycket och knappar på våra telefoner idag. Vi sitter i konstiga ställningar och skriver. Vi är beroende av de där små apparaterna mer än vi tror. De stressar mer än gör nytta också. Därför vore det nog bra att dra ner på sitt mobilsurfande och bara göra det när det verkligen behövs. Som nu. Nä skojade bara. Jag sitter vid datorn nu och har börjat göra det istället. Det är ju mycket lättare att skriva där dessutom 😉

Frågor & Svar:

Fråga? Ylle: Ska ni inte vänta med att betala adoptionsavgiften??? Tar det sig kommer ni ju inte adoptera och då känns ju dessa pengar helt slängda i sjön. Ska ni inte bli helt färdiga med ivf innan ni rullar igång adoption. Din största önskan är ju att bli gravid.
Svar! Vi tänker lite som så att vad gör de pengarna när vi sparar in på tiden. Lyckas vi inte med IVF och inte har ställt oss i kö så måste vi vänta i flera år innan det blir dags för adoption. Ställer vi oss i kö nu så har vi kanske ett närmre mål till ett barn. Kanske vi adopterar ändå även om vi först lyckas med IVF. Det är inte omöjligt. Om 5 år får vi antagligen inte adoptera längre för då är vi för gamla, i vissa länder i alla fall.

Fråga? Danni: Får jag fråga vad det kommer sig att ni håller på med adoption och ivf samtidigt?
Svar! Tyvärr är kön väldigt lång för adoption och vi är lite äldre så därför är det bra att ställa sig i kö redan nu. Vi kommer inte vara aktivt sökande ännu på ett tag. Vi vill inte att det sen ska vara för sent att adoptera när vi är klara med IVFen.

Svar till båda: Detta är ett tips som vi har fått av andra som står i kö för adoption. Många ställer sig i kö under tiden de gör IVF. Just för att komma längre fram i kön om man inte lyckas. Det är helt ok att göra så här. Att vara aktivt sökande är en helt annan sak. Medlemsavgiften betalas in en gång per kalenderår och man är sökande från det året man börjar betala, alltså för 2013 för oss om vi betalar inom en snar framtid.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *