Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Läkarsamtal!

Förrförra veckan ringde jag och ville komma i kontakt med min läkare. Men hon är ju fortfarande sjukskriven så det fick bli den andra läkaren. Idag ringde hon. Nästan 2 veckor senare. Jag ska göra ett test och öka min dos Estradot (östrogenplåster) för att se om jag mår bättre. Kanske är det Enanton som bråkar med min kropp också och gör smärtorna värre. Kanske? En teori som jag har i alla fall. Så nu har jag precis satt på ett 50 mg plåster istället. Så får vi se om det gör någon skillnad.

Jag ska ringa FK imorgon och höra hur jag ska göra. Arbetsträna eller få hjälp med ett annat arbete där jag kan jobba 25%. För jag klarar verkligen inte av att jobba 9 timmar på raken och ibland 15. Jag som knappt kan sitta rakt upp och ned på en stol i mer än 1 timme utan att få ont. Eller åka och handla i mataffären utan att behöva hänga över kundvagnen i slutet för att bäckenet gör så ont. Det här går ju inte. Jag ska ju inte behöva ta ut semester för varje pass jag egentligen skulle jobbat. Så har jag fått göra nu. Tyvärr kunde inte läkaren sjukskriva mig mer på 100% eftersom jag riskerar att bli utförsäkrad. Blir man verkligen det så snabbt? Jag kan inte reglerna. Man kan väl inte bli nekad sjukskrivning när man inte kan??? Eller är det ett måste att man testar att jobba lite? Någon som vet hur det fungerar? Jag önskar att det skulle dyka upp ett jobb på deltid till mig som jag skulle klara av. För det är verkligen inte roligt att gå här hemma. Jag orkar ju knappt gå ut. Men om jag måste så försöker jag i alla fall.

Idag har jag en lite bättre dag med mindre smärtor. Hurra! Vågar knappt skriva det. Men orken är inte på topp. Jag frågade igen efter något alternativ på smärtstillande. Men det finns inte. Citodon är inget alternativ eftersom jag har dagliga smärtor. Då riskerar jag att bli beroende av det istället. Eftersom jag inte tål NSAID så finns det inget alternativ alls. Ska jag behöva leva med dagliga smärtor då? Det känns så skrämmande.

Yogan känns i alla fall bra. Förra veckan så fick jag inte så ont efteråt. Jag hade lite ont under tiden men det släppte efter några övningar. Så skönt. Så jag ska försöka göra dem så fort jag får mer ont. Så nu ser jag fram emot nästa pass som blir på torsdag.

Nu blev det mest tråkiga saker kände jag. Så nu måste jag julpyssla lite. Kanske laga något julgodis? Har ni börjat julbaka? :)

 

7 reaktioner på ”Läkarsamtal!

 1. Efter 6 månader så bedömer FK om det finns något annat arbet på arbetsmarknaden som du skulle klara av, bedömer dem att det finns och läkaren inte kan hävda motsatsen så blir man utförsäkrad. Det är nog så din läkare/FK handläggare menar kanske? Du har ju ett väldigt tufft jobb med omänskliga arbetstider så jag kan tänka mig att FK kan bedöma att det finna många andra jobb som är enklare för dig att utföra. Jag tror inte FK kan ”ge” dig något annat jobb utan blir du utförsäkrad så blir det AF som tar över då blir du arbetssökande.
  Men ring din handläggare och hör vad hen tycker, min har alltid tyckt jag ska vara sjukskriven på 100% och det har därför heller inte varit några problem för min läkare att skriva intyg för det.
  Lycka till.
  Kram

 2. Hej!

  Detta sa försäkringskassan till mig.
  Att efter 90 dagar kollas det om man kan få andra arbetsuppgifter på arbetet. Kan man inte det så kollar de efter 180 dagar om det finns andra arbeten på arbetsmarknaden man kan jobba med. Finns det de så blir man utförsäkrad…. Och måste då gå till arbetsförmedlingen.
  Man kan få en förlängning på de 180 dagarna om ens läkare till exempel kan säga att man är tillbaka till 100% på sitt jobb efter tex 200 dagar.
  Jag är uppe i 180 dagar den 29/12 så väntar på ett beslut just nu… Men min sjukskrivning går inte ut fören i februari…

  Vet inte om detta hjälpte.

  Kram

 3. Tina: Oj! Jag har bara varit borta i lite mer än 6 månader. Fast man måste kanske prata med dem och förklara? Jag blir så nervös av sånt här. :-/ Tack för svaret! :)

 4. 2,5 år, eller 30 månader kan man ha sjukpenning innan man blir utförsäkrad. Blir man utförsäkrad och FK fortfarande hade godkänt sjukskrivningen, trots att dagarna är slut så utreder man om det finns en arbetsförmåga och i vilken omfattning. Om det visar sig att man inte har det så kan man söka sjukpenning på nytt. Men innan dess ska FK bedöma att man saknar arbetsförmåga i alla arbeten som förekommer på arbetsmarknaden. Om FK bedömer att man kan arbeta med ett annat arbete så får man i stället ett avslag.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *