Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Läkarsamtal & akupunktur5

Eftersom vi inte ska göra några IVF-försök nu och för att bloggen inte bara ska handla om tråkigheter så tänkte jag att jag kan använda den som en dagbok. Att jag varje kväll skriver ihop hur dagen har varit. Många av er undrar vad jag hittar på om dagarna. Låter det intressant?

Självklart så glömde jag att skriva klart gårdagen och ladda upp den. Men här kommer den. :)

Igår vaknade jag klockan 5?!!! What! En av katterna väckte mig och jag kände mig pigg. Min man åkte till jobbet så jag gick upp. Jag satt och surfade lite i sängen och slappade. Åt frukost vid 9. Sen gick jag och la mig en stund igen för då kom tröttheten tillbaka.

När jag stod i duschen så ringde såklart min läkare från Endometrioscentrum. Äntligen! Jag kände mig lite yrvaken och stressad. Jag märkte på henne att hon inte riktigt gillade att sjukskriva mig mer. Det förstår jag. Hon sa att behandlingen borde göra nytta nu så jag kan börja testa på att jobba. Men jag är inte riktigt redo för det. Smärtorna tar över mitt liv helt. Sen när jag nämnde att jag inte får jobba med morfin i kroppen så blev hon lite irriterad. Hon tyckte att jag visst kunde jobba med en liten Oxynorm i kroppen. För mig är det inte så lite. Jag blir påverkad av dem. Men jag förstår hur hon menar. Det är ju inte därför hon ska sjukskriva mig. Utan det är för smärtan. Smärtan är ju kvar. Men inte alls lika intensiv och ofta som innan. Men tillräckligt stark för att jag knappt orkar ta mig ut många dagar. När det börjar gå åt andra hållet så kan jag börja testa att jobba 25%. Då när jag mår bättre flest dagar i veckan och endast har någon enstaka då jag har ont. Jag ska ringa Försäkringskassan och fråga hur jag ska göra. Som personlig assistent så går det inte att jobba delar av en dag. Utan 25% får bli 1 dag/vecka. Hoppas de går med på det. Jag vill ju gärna känna på hur det är. Jag blev sjukskriven fram till den 15 oktober och fick äntligen lite nya recept. Hon tyckte att jag skulle testa att ta en Orudis ibland tillsammans med en Omeprazol för att se om magen håller. Den gillar inte dem. Det känns som att jag får magkatarr/magsår direkt.

Sen var det dags för akupunktur nummer 5. Halva gjord, för att kunna känna resultat. Min sjukgymnast kände sig lite uppgiven när jag berättade att jag fick kramp även sist, fast att hon inte gjorde akupunktur med el. Så idag fick jag inga nålar runt svanskotan alls. Däremot satte hon några lite längre upp mot ländryggen. Aj vad ont det gjorde. Nu efteråt så krampar det ändå lite runt svanskotan. Men inte så farligt. Men kanske själva smärtan inte kommer från just svanskotan utan längre upp i ryggen. Hjälper inte dessa 10 gånger så får jag nog kontakta en naprapat eller en kiropraktor istället. Det är värt ett försök.

 På kvällen lagade jag Grönsaksoppa, smarrelismarr. Jag testade att ta en Orudis tillsammans med en Oxynorm. Vilken energi jag fick. Jag orkade göra en massa som mina övningar utan problem, laga mat, gå på toa utan att smärtan tog över samt sitta i soffan och kolla Netflix. Vi kollar Under the dome just nu. Den är spännande. Har ni något tips på serier på Netflix?

Vad tyckte ni? Ett tråkigt eller intressant inlägg? Eller det var kanske som vanligt. :)

4 reaktioner på ”Läkarsamtal & akupunktur5

 1. Jag tyckte att det var läsvärt så everyday life-inlägg tycker jag låter toppen! Känns ju som att det äntligen går i rätt riktning även om jag förstår din frustration över långsamheten i det hela :)

 2. Läste visst lite för snabbt..
  Jag tolkade som att du ska börja jobba men hur som helst
  Känner du dig inte redo blir det ju bara jobbigare men förstår att du vill känna på och testa dig fram så god idé att tala med kassan och se vad de går med på..

 3. Jag tycker om att du skriver om hur dina dagar är,även om det är tråkigt att det inte blir nån ny ivf på ett tag för dig..;(
  Spännande med jobbet,hoppas att du ska orka när det blir så dags men bra att du börjar lugnt..:)
  Önskar dig en fin helg!
  Kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *