Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Livmoderkontroll

Idag har jag ringt IVF-kliniken och fått en ny tid för att kolla min livmoder. Det blir den 3 februari. Läkaren ska spruta in koksaltlösning för att kunna se bättre. Jag undrar om de kommer att kolla stopp i äggledarna då också.

Innan besöket bör jag ta Ibumetin. Men eftersom jag inte tål det så får det väl bli Citodon istället. För det kan strama och kännas jobbigt tydligen. Men mest blött.

Jag lyckades få en tid så att min man kan följa med. För det känns lite nervöst.

Sen får vi se om det behövs gå vidare med en hysteroskopi.

3 reaktioner på ”Livmoderkontroll

  1. Hej! Nu är det väl olika hur känslig man är kring livmodern, men jag gjorde en sån undersökning för några månader sedan, och för mig gjorde det inte särskilt ont. Möjligtvis lite när läkaren grejade kring livmodertappen, men i övrigt tyckte jag att det var helt okej och kändes mest som en vanlig embryoåterföring. Mest blött som sagt 😉 På mig kollade dom bara formen på livmodern och tittade efter ev polyper. Tror inte man kan se äggledarna med den typen av undersökning, utan då är det nog HSG(?) som gäller. Håller tummarna för att allt ser bra ut!

  2. Det stramade och spände när jag gjorde min, men jag hade inte tagit smärtstillande innan- så citodon kan ju vara en bra ide!!
    Lugnande om inte annat. Skönt att din man följer med. Jag håller tummarna för att allt ska gå bra :)
    Kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *