Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Månadens Blogg – Augusti

Jag har haft lite paus med månadens blogg. Många bloggare har också valt att pausa lite under sommaren. Men nu tycker jag att det är dags igen. Jag har tipsat om IVF, singel och adoption. Nu tycker jag att det skulle passa med en surrogatblogg. Det är mycket diskussioner kring det just nu. Hur känner ni för surrogat? Jag har lite blandade känslor.

Denna blogg heter www.surrogatbarn.se och där får man följa både Mamman och Pappan som precis har påbörjat ett nytt försök. Denna gången med en ny äggdonator som fick ut hela 33 ägg varav 17 går att använda i ett färskförsök samt frysas in. Spännande! Det som gör det extra intressant är att båda har valt att blogga. Jag önskar er all lycka med detta 2:a försök. :)

image

4 reaktioner på ”Månadens Blogg – Augusti

  1. Surrogatmödraskap borde vara helt och hållet förbjudet enligt min åsikt, särskilt på det sätt som vit medelklass utnyttjar kvinnor från fattigare delar av världen och försvarar sig med att kvinnorna ju får betalt och kan försörja sin familj. Som om vår längtan efter barn berättigar oss att syssla med människohandel. Nej, tvi vale.

  2. Tycker det är vidrigt att man inte tar hänsyn till kvinnans hälsa! 33 ägg är för mkt och Indien är ju inte precis känd för att ta hand om kvinnor!

  3. Möjligheter ger hopp..
    Kan säga så här att hade det inte varit för möjligheten vi tog med spermadonation utanför Sveriges gräns så hade det inte blivit nåt Barn för oss.Och jag fick länge leva med den insikten att det blir nog inget mänskligt barn,men jag skulle alltid vara mamma till våra pälsbarn och jag älskar det.men vi tog möjligheten och jag sa till min man att lyckas vi inte då blir jag tvungen till få hjälp att hantera det men vi lyckades och nu har vi en fin,en underbar dotter<3
    Hade vi inte tagit chansen,jag tror inte jag kunnat leva med det.Det hade resulterat i djup ångest för mig,ohanterbart..
    Så detta med surrogat,donationer det är Stort,det är en möjlighet och helt fantastiskt underbart om man lyckas!<3

  4. Jag är väldigt kluven i surrogat. Jag tycker att det borde vara varje kvinnas rätt att själv bestämma över sin kropp och om hen kan tänka sig att bära ett annats par barn. Jag kommer troligtvis inte kunna få barn och jag har två systrar som har erbjudit sig att bära mitt och min sambos barn. De gör det inte för pengarna, de gör det inte av tvåg utan för att dem vill. Jag känner väldigt många som utan problem skulle kunna vara surrogatbärare. Så på det planet skulle jag absolut rösta JA på frågan om surrogat. MEN jag tycker inte att det är okej med surrogat i fattigare länder, där vi som är mer välställda kan betala fattigare kvinnor att bära vårt barn. Det är extremt svårt att verkligen veta om kvinnorna gör det av fri vilja och framförallt att pengarna verkligen går till kvinnan och inte till några andra. Jag är även kritisk till själva vården som man utsätter kvinnorna för i ex Indien, som i bloggen ovan, kvinnan fick ut 33 ägg. Det är extrmt mycket vilket troligtvis ledde till en extrem överstimulation vilket kan göra att man dör (jag har själv med om det, men då enbart med 20 äggblåsor). Stimulerade kliniken kvinnan medvetet såhär mycket för att göra kunden (paret) nöjda? Om inte, så borde det rätta ha varit att avbryta stimulaionen eftersom man vet att fler ägg/äggblpåsor kan de katostrofala följder. och det är just det här jag är tveksam till i surrogat, kommer vi glömma bort hälsan på kvinnan som är surrogat och lägga mer krut på att göra kunden nöjd, hur många liv kommer skördas då och på vems samvete. Det är en oerhörd svår fråga och jag kan inte helt bestämma mig för hur jag tycker i frågan.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *