Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Mer barndrömmar

Jag hittade fler barnsaker som jag blev helt kär i. Leksaker. När jag var liten så hade mina föräldrar inte riktigt råd att köpa så mycket leksaker till mig. Man fick tjata och tjata. Till slut fick man den där barbiedockan eller vad det nu var. Jag minns att jag var så avundsjuk på mina kompisar som hade så mycket roliga saker. Idag är jag ändå ganska glad över att jag inte fick allting som jag pekande på. Jag tror att jag har lärt mig bättre hur livet fungerar då. Att man får prioritera och spara ihop till saker. Vi gjorde mycket saker tillsammans istället. Som att åka på utflykter, spela spel (ännu en sak som jag fick tjata mig till) och spela musik. Jag älskade sällskapsspel. Det är roligt än idag. Tyvärr tycker inte min man det är alls roligt. Han har minnen av att de alltid blev ovänner, så det har nog satt sina spår.

Vad lekte ni med som barn?

Jag längtar efter att få inreda ett barnrum. Att få köpa lite speciella leksaker. Jag vill försöka undvika att ge barnen tv och dator etc för tidigt. För jag känner lite att det stör kreativiteten och fantasin. Ett dockhus hade varit roligt. Jag fick ärva mina systrars gamla. Det inredde jag fint med tapeter, möbler etc.

dockhus dockhus2

Självklart är det bara flickor med på bilderna, kan inte pojkar leka med dockhus? Får vi en pojke så kommer han att få leka med precis vad han vill. Detsamma gäller en flicka. Jag lekte mycket med bilar när jag var liten. Jag gillade att leka i pappas grushögar. Där byggde jag hus och vägar, planterade träd och gjorde sjöar.

Jag gillar även lite retroleksaker. Som t ex denna bilen. Den har jag sett på några ställen. Krabat.se har mycket fina leksaker. Ett tips!

bil

Har ni några planer för det blivande barnrummet? Vilka leksaker kan ni tänka er att köpa? En stor favorit hos både mig och min man är lego. Det är en jättebra leksak. Både min man och bonusson har suttit i timmar och lekt med det som små. Något som jag själv inte var så intresserad av. Bonussonen sa för några år sedan att han aldrig kommer att tröttna på det. Hi hi! Det har han fått äta upp några gånger. 😉

 

6 reaktioner på ”Mer barndrömmar

  1. Sara: Vad roligt att höra att du är gravid. Grattis och ett stort lycka till! :) Ja lite måste man faktiskt våga drömma och planera. Själva inköpen kan man ju vänta lite med. :)

  2. Det blir främst när jag skriver från telefonen, det går bra att skriva kommentarer osv och inga problem att ”skicka”, det är sen när jag läser igenom den skickade kommentaren igen som jag märker att typ första meningen bara är med.. Konstigt. Men skrev från datorn nu och då kom hela med iaf =)

  3. provar igen =)
    Jag har inrett deras rum och handlat mycket av deras kläder, det skäner mig en sådan stor glädje (och föräldrarnas såklart ;)). Nu, över 4 år sedan vi påbörjade den här resan har jag äntligen efter flera ivf;er och operation blivit gravid, väldigt tidigt men planeringen är igång och det känns underbart. Många väntar lååång tid innan de vågar börja planera (det har jag full förståelse för) men jag vill hinna uppleva och planera i tidigt skede, så att jag, oavsett om det inte går bra har fått möjlighet att uppleva att ha planerat ett barnrum till mitt barn osv. Sen kommer jag nog inte färdigställa ett rum tidigt etc men jag smider planer iaf =)

  4. Sara: Vad konstigt att kommentarerna försvinner. Jag ska maila och fråga varför det gör så. Är det när du har tryckt på skicka???

  5. I början av vår resa till barn så planerade jag allt, barnrum, vagn, säng, ledighet osv. Med åren så försvann det helt och jag la ”mina” pengar på mina syskonbarn som står mig lika nära som om det vore mina barn. Jag har inrett deras rum och handlat deras kläder
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *