Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Misstag?

Läkaren sa ju till mig att ta det lugnt. Inga hastiga rörelser eller långa promenader. Vad tror ni vi gör? Jo vi går hem från kliniken. Det är inte jättelångt men ändå. En bit är det. Vi var så lyckliga så tänkte inte på det.

Nu har jag jätteont i äggstockarna. Det började lite i natt först visserligen. Men kändes lite bättre vid återföringen. Har känt mig som förstoppad och tänkte att det var väl bara det. Sen blev det värre under promenaden. Nu gjorde det så ont så jag fick ta alvedon igen. Det behövde jag inte igår.

Kan det vara promenaden som gör det? Eller har äggstockarna bara börjat växa mer? Kanske de läcker vätska? Det hoppas jag verkligen inte. Det låter jättehemskt. Jag har gått upp 1,5 kg sedan i fredags morse innan ÄP. 1 kg sedan i morse. Fast det var ju på fastande mage. Nu har jag ätit en del. Fast kunde bara äta fil just nu eftersom magen spänner så.

Hur har ni mått? Så här har jag inte mått innan. Jag har visserligen aldrig haft vätska i buken heller. Jag fortsätter att dricka mängder med vatten. Kanske lite potatisskruvar också åker ner. De är ju fulla med salt. Salt är bra. Men magen mår inte bra av det. Känns som att jag har magkatarr.

Nu blev det mycket negativt så hoppas verkligen den lill* vill stanna. Då är det värt besväret. :)

6 reaktioner på ”Misstag?

 1. Jag har ju aldrig fått återföring så jag kan inte tala något om hur det känns, men däremot var jag överstimulerad efter första ivfen och kände precis som du. Gick upp några kilo, var toksvullen och stenhård om magen, och sen blev det svårt att andas. Det gick knappt att gå ett tag för att äggstockarna gjorde så ont, och nätterna var hemska!! Även för mig blev det värre av att röra sig och till slut fick jag sjukskriva mig och vara hemma i stoffläge. Det blev väldigt väldigt långdraget för mig trots att jag bara var måttligt överstimulerad vilket alltså inte alls var farligt. Jag var inte fullt återställd förän en dryg månad senare, men läkaren sa hela tiden att det borde ta en vecka. (Jag överansträngde mig nog i början..)
  Men dock håller jag inte riktigt med om vad föregående säger om att det inte är någon fara med smärtan och att det går över, för jag tycker nog att det är vettigt att göra ett ultraljud för att se så att det inte blivit för mycket vätska i buken. Nu menar jag alltså inte att du ska oroa dig, men det är alltid bättre att ta det säkra före det osäkra. (Tycker jag i alla fall) Om inte annat så VET du ju då att det inte är någon fara och att det går över. :)
  Har hört att ös kan bli värre om man blir gravid, så det är ju viktigt att hålla koll :)
  Stor kram och hoppas att du blir bättre snart!!!!!

 2. Jag var också väldigt svullen efter äggplock och ET, det var för att dom fick ut så många ägg (19 st), och du fick ju också ut många, så det är ju inte så konstigt att du blir svullen och öm när alla äggblåsor fylls på med vätska igen.
  Jag var också rädd för överstimulering och kontaktade min klinik då jag gått upp 5 kg. Då fick jag rådet att hålla koll på vikten (bara väga sig på morgonen annars kan man inte jämföra) Skulle också hålla koll på midjemåttet och för att det skulle vara något skulle man öka över 5 cm på en dag (även här mäta på morgonen).

  Det är garanterat inget att oroa sig över, lite överstimulering är bra, det brukar tyda på graviditet :)

 3. Hej

  Jag trodde också jag blivit överstimulerad efter insemination. Läkaren gav mig också rådet att äta salt och att ta aspirin mot smärtan. Jag var väldigt svullen och hade nog lagt på mig 2-3 kg (tror det var vätska). Smärtan gick över på 2 dagar. Jag tyckte det var väldigt läskigt för jag var orolig att det skulle bli värre. Hade dock läst att det är bara om det blir svårt att andas som man bör kontakta vården. Hoppas att du snart mår bättre! Jag håller tummar och tår för graviditet!! Kram

 4. Ta det lugnt och håll koll på vikt och magmått men ett litet kilo är inget att oroa sig för. Det första jag märkte när jag var överstimulerad var att det var jobbigt att andas. Jag blev andfådd av saker jag inte brukade bli andfådd av. Men det gick ju bra det också även om det inte var överdrivet roligt.

  Jag håller tummarna så hårt att det gör ont att lill*n vill stanna kvar!

 5. Jag hade också ont i äggstockarna efter återförandet och magen var väldigt svullen. Rmc sa att det kunde ta lite tid för svullnaden att gå ned och att Alvedon var helt okej att ta. Svullnaden gick ned efter några dagar men sen svullnade det igen och smärtan kom tillbaks. Det konstaterades att jag var överstimulerad, äggstockarna var svullna och jag hade en del vätska. De rekommenderade då extra salt precis som du säger, men inte att jag skulle dricka en massa extra. Drick så att du inte är törstig, men inte mer än nödvändigt.
  Hoppas att det smärtan försvinner fort!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *