Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Natt-tankar

Det är ganska skönt att sitta uppe ensam. Jag fick migrän innan idag och sov i 3 timmar. Så nu är jag inte så trött. Klockan är 3:13 och det är helt tyst.

Jag känner mig lite besviken. Hade hoppats på att läkaren kunde hitta vad det är som gör så ont. Men nu är jag tillbaka till ovissheten igen. Jag vill bara må bra och kunna börja leva igen.

Imorgon är jag sjukskriven också. Sen är det väl meningen att jag ska börja jobba på lördag igen. Jag måste göra ett försök. Min läkare har lite svårt att förstå att jag inte kan eller får jobba med morfin i kroppen. Det känns väldigt självklart för mig. För jag får inte vara påverkad på jobb. Man kan inte tänka klart då. Tänk om något skulle gå fel bara för att jag inte kan koncentrera mig helt. Nej! Det känns för riskabelt när man har ett så stort ansvar för en annan människa som är i stort behov av min hjälp fysiskt. Jag skulle kunna få sparken.

Jag frågade om det fanns något annat smärtstillande till mig. Men det finns bara de tre sorterna, paracetamol (som inte hjälper), antiinflammatoriskt (som min mage inte tål samt som jag inte bör ta när jag planerar en graviditet) och då opioider. Det finns inget annat val för mig.

Jag testar att vara utan smärtstillande ofta när jag går här hemma. Men då är smärtan så stark så jag inte orkar göra något. Den tar över hela mitt liv och jag kan bara sitta i min mjuka säng med värmedynan. Det är inget liv. Därför väljer jag ofta att smärtstilla. För att orka göra små saker som att laga mat, gå och handla eller bara kunna sitta i soffan normalt och titta på TV. Ibland går vi ut och går en runda, min man och jag. Det känns bra ett tag. Sen tar smärtan över och jag blir trött.

Vilket liv!

T om min läkare tyckte att jag har fått utstå för mycket nu. Hon tyckte det var ett under att jag orkar ta mig ut och kämpa, orkar prata för mig. Idag fick hon se mig utan smärtstillande för första gången på ett tag. Hon såg och förstod hur ont det gjorde. Jag var blek och skakig.

Jag vill inte må så här mer!!!

7 reaktioner på ”Natt-tankar

 1. Jobbig tid för dig, kan verkligen förstå att det är hemskt med smärtan. ( svårt att förstå smärtan men du beskriver den målande) <3 du måste ju få ha smärtlindring så du kan göra saker… Låter ju som att du inte riktigt är redo att jobba än?! Kan du prata med läkaren? Hoppas det snart vänder och det blir bättre! När man har ont eller är sjuk önskar man ju inget hellre än att vara frisk… Hälsa är något att vara tacksam över. Vad duktig du är som försöker dig på med lite aktiviteter . Gör det i din takt. Skickar en kram!

 2. Johanna: Jag har provat lite yoga och gillar det. Ska faktiskt börja på det så fort smärtan har lagt sig lite. :) Kram

 3. Michaela: TENS har jag faktiskt aldrig testat. Kan ju vara en idé. Allt är värt att testas. Har ingen smärtläkare ännu. Väntar på att få en kallelse till endometrioscentrum. Njurar fungerar och celiaki har jag inte. Däremot tycker min läkare att jag ska undvika gluten ett tag. För vissa mår bättre av det. Helst när man har IBS och endo.

 4. Sandra: Det låter tungt. :( Men hoppas det lilla embryot stannar kvar. Har tyvärr bara en privat instagram, har valt att vara anonym här. Än så länge iaf. :) Kram och lycka till själv! :)

 5. Libra har du provat yoga? Mig har det hjälpt väldigt mycket genom tunga saker. Finns medicinsk yoga t ex. Man lär sig slappna av och hantera stress och jobbiga tankar. Jag skulle verkligen rekommendera det. Kram

 6. Vet inte om du redan provat men, har du hört talas om TENS?
  Om du inte provat det så är det något jag rekommenderar att testa i alla fall, ev. tillsammans med något lättare smärtlindrande som tramadol till exempel. Har du varit i kontakt med någon smärtklinik som specialiserar sig på smärtbehandling?
  Har man kollat dina njurar? Gluten?

 7. Hej

  Googlade om Lutinus och hittade din blogg. Vilken resa ni gjort, precis som vi <3
  Sitter nu på RD1 för första gången, haft sex missfall och gjort två IVF-cykler. Lutinus rinner, kladdar och jäklas med mig. Finns du på Instagram? Jag heter saandydf. Massa kramar och önskar er massa lycka till med allt
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *