Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Ner & Upp & Ner…

Ursäkta om jag har varit lite frånvarande. Har mått lite bättre i helgen och har försökt fokusera på det. Tänkte t om trappa ut medicinen. Ja för det gick inte att sluta tvärt. Tråkigt när man bara vill må bra.

Igår kväll så började jag få mer ont igen. Sådär så att inte Oxikodon hjälper och sömnen störs. Vet inte hur jag ska sitta eller ligga för allt gör bara ont. Det känns som extrem mensvärk bak mot svanskotan.

Jag kanske har mått bättre i helgen eftersom jag varit väldigt lös i magen. Det känns som att det hänger ihop.

Jag funderar lite på om det kan vara ett myom som sitter på baksidan av livmodern. Kan det kännas så här? Läste någonstans att det kan vara svårt att upptäcka med VUL om det sitter på utsidan och bakom. Men det kanske inte är sant. Någon som vet? Enligt min nya terapeut så kan man få väldigt ont av myom. Det lät som att hon upplevt det själv. Någon som haft det? Kanske min tarm trycker på ibland? Ja, vad man spekulerar. Det slutar aldrig snurra i den där lilla hjärnan.

Men i helgen har jag haft kul och mått ganska bra. Det gör mig glad. Jag har umgåtts med vänner och t om orkat ta mig ut en sväng och dricka en öl eller två. Det tyckte jag att jag var värd. Igår var jag ute och shoppade lite kläder och pyssel. Jag får kanske acceptera att det kommer att vara så här ett tag. Upp, ner, upp, ner. Ja, vad ska man göra?

Idag skulle jag hängt med en fin IVF-vän men det blev inget med det. Jag hatar att min kropp gör så här mot mig. Jag vill bara leva.

Nu ska jag läsa ikapp lite bloggar. Hoppas att ni alla mår bra och att era kroppar är snällare mot er än vad min är. ❤

Tack för er omtanke! Ni betyder allt i det här kämpandet! ❤❤❤

image

4 reaktioner på ”Ner & Upp & Ner…

 1. Åh känner så väl igen det där med att varken kunna sitta eller ligga skönt :( För att jag inte ska ha ont i benet så måste jag typ vara i rörelse hela tiden och vara sysselsatt. Önskar att kunna lägga mig i sängen och slappna av och se en film, men efter en halvtimma gör det så ont :(

  Det glädjer mig att du har kunnat leva lite som vanligt i helgen och haft roligt. Det är viktigt att komma ut och träffa folk, det gör mycket för själen. Hoppas dock dina smärtor trappas av igen snarast, usch att dom ska komma tillbaka!!

 2. Jag har myom. Vad jag fattat så gör de inte ont om man inte får myomnekros, vilket betyder att myomet ”dör” lite grann pga otillräcklig syretillförsel. Detta hände mig då jag var gravid samt efter graviditeten. Var väl nå blodkärl till myomet som klämdes. Det gör nå så jävla ont!! Känns som knivar och det går inte att röra sig. Men! Det sitter bara i ett par dagar. Kanske tre, fyra. Men jag vet inte om man kanske kan få ont av myom av andra anledningar…
  Hoppas iaf att nån kommer på varför du har ont!!

 3. Nej inte hört något ännu. Funderar på att ringa och höra om remisser kommit fram. Kram

 4. Skönt att höra helgen varit bra och du mått bätte :) Då förstår jag varför du inte hängt här och skrivit 😛

  Tråkigt att höra smärtorna är igång igen :( hört nått mer om när skulle till läkare och det här med laparoskopi?

  Kram!!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *