Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Orättvist behandlad, igen!

Som ni vet så går jag på morfin dagligen mot extrem smärta. Något som jag verkligen hoppas på att kunna trappa ut efter operationen.

Jag lämnade ett meddelande på Mina Vårdkontakter i fredags om att jag behövde fler långtidsverkande. Jag vet att det kan ta tid. I måndags fick jag ett meddelande om att de skickat vidare det till min läkare. Samtidigt gick jag in och kikade i min journal. Där hade läkaren skrivit att jag ska få testa ett kramplösande läkemedel efter operationen för att testa och se om det kan hjälpa bättre. Så kan jag bli av med morfinet. Jag blev jätteglad. Efteråt så bestämde jag mig för att ringa sekreterarna och säga till om morfinet. De skulle lägga ett meddelande. Inga problem.

I går så fick jag ringa dem igen då inget läkemedel kommit. Då får jag prata med en snäsig sekreterare som säger att läkaren har skrivit i journalen att jag får vänta tills på fredag. Eh va? Jag kan ju inte sluta tvärt. Jag hade ju precis läst journalen och det är ett läkemedel som heter Papaverin som jag inte ska få förrän på fredag. Jag sa att läkaren kan omöjligt ha hunnit få mitt meddelande som jag skickat för jag vet att det ibland kan ta en hel vecka. För hon hade bara varit där i måndags. Då sa sekreteraren att det hade hon säkert visst sett. Men valt att inte skriva ut. Va? Det kändes som att hon hittade på. Jag förklarade att jag hade extrema smärtor och behöver detta läkemedel samt att jag ju inte kan sluta tvärt för då får jag abstinens. Då säger hon bara att min läkare är sjukskriven och den andra jag pratat med är ledig. Då fick jag panik och började gråta. Helt plötsligt började hon lyssna på mig och sa att hon skulle försöka få tag på någon läkare. Jag har ingen aning om hon verkligen försökte göra detta. För jag har inte fått något recept ännu.

Jag blir så arg och ledsen när jag blir behandlad så här. Den abstinensen man får av Oxikodon som är det jag går på är liknande det man får av heroin. Alltså riktigt jobbigt. Självklart inget jag har någon erfarenhet. Men en läkare på VC berättade det för mig. Tycker de att det är kul att utsätta mig för detta? Jag blir orolig för över hur min kropp kommer att må imorgon under operationen. Ja, imorgon är det dags. Jag har inte fått någon tid ännu. Ska ringa vid 11:30.

Så nu får jag väl försöka få tag på någon annan som kan hjälpa mig.

3 reaktioner på ”Orättvist behandlad, igen!

  1. Vad jobbigt Libra!! Hoppas att det löser sig till det bästa och stort lycka till imorgon. Kramar!!

  2. Men du, ring inte till sekreterarna. De är inte medicinskt utbildade, deras jobb är ju administrativt, inte att behandla osv som läkare och sjuksköterskor gör. Ring istället det telnr som finns för att boka besök osv, för nog finns det ett telnr som du kan ringa om du måste komma dit på ett läkarbesök? Ring det telnr istället! Ring på telefontiden om de har teltid, säg att det är akut- du måste veta hur du ska göra med dina mediciner. Du kan inte vänta på att läkaren läser meddelandet. Sluta ringa till sekreterarna, de kan inte skynda på läkaren, det enda de kan göra är ju att lägga meddelanden. Däremot har det mer tyngd om du ringer dit och får prata med en sjuksköterska, en sjuksköterska kan mer om det medicinska än en sekreterare. Jag jobbar själv i vården och tro mig, ring på teltiden- se till att du får prata med en sjuksköterska om du inte kan få prata med läkaren. Ta hand om dig. Kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *